Frygtens logik

Frygtens logik

Den Kolde Krig – en ny global historie 1917-1961

UDKOMMER 19. MARTS

Læs mere

Det hidtil mest dybtgående oversigtsværk på dansk om Den Kolde Krig og dens betydning. Baseret på den nyeste internationale forskning og nyfrigivne arkiver i Vesten, Sovjetblokken og Kina.

Under Den Kolde Krig fra slutningen af 1940'erne til Berlinmurens fald i 1989 kunne én overilet beslutning udløse en 3. verdenskrig og civilisationens ødelæggelse i et atomart ragnarok. De kommunistiske partidiktaturer stod uforsonligt over for den demokratisk-kapitalistiske verden.

Efter 1990 har Øst-Vest-konflikten haft et langt efterliv, og i dag tales der om tendenser til en ny kold krig. Der er derfor god grund til at prøve at forstå baggrunden for Den Kolde Krig og mekanismerne i dens optrapning og ekstreme militarisering. Men der er også grund til at undersøge de ofte oversete bestræbelser på begge sider på at nedtrappe konflikten og søge dialog trods grundlæggende ideologiske forskelle.

Bogen omhandler tiden fra Den Russiske Revolution til Cubakrisen, mens den senere historie behandles i forfatterens næste bog. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
KOMMER
 

Forside

Forfatterfoto af Poul Villaume                                              
Foto: Julian Nielsen  

Frygtens logik - Den Kolde Krig – en ny global historie 1917-1961
Poul Villaume
1. udgave 2020
Hardback
ISBN: 9788712059639
Antal sider: 528
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Poul Villaume

Poul Villaume

Poul Villaume, f. 1950, er dr.phil og professor i historie ved Københavns Universitet. Læs mere