Damer der fik nok

Damer der fik nok

Den fortælling, vi nu skal i gang med, handler om tiden fra 1915 til 1960. Det vil sige, fra kvinder fik stemmeret til opfindelsen af p-pillen.

Pris: 319,95 kr.
Køb
Læs mere

Den fortælling, vi nu skal i gang med, handler om tiden fra 1915 til 1960. Det vil sige, fra kvinder fik stemmeret til opfindelsen af p-pillen. Vi kommer til at se tiden gennem øjnene på tolv forfattere fra Norden, der alle var kvinder, der fik nok. De insisterede på retten til at elske dem, de ville, rejse, hvorhen de ville, se ud, som de ville, og på at være meget mere og meget andet end hustru og mor. 

Selvom vi i løbet af fortællingen bevæger os femogfyrre år frem i tiden, og selvom vi bevæger os på tværs af de nordiske grænser, var de tolv forfattere optaget af de samme spørgsmål, de sloges med de samme begrænsninger i deres liv, og de forsøgte alle at finde fodfæste i en tid, hvor de traditionelle værdier blomstrede. Dermed åbner fortællingen om kvindernes liv og værker for et stykke af vores fælles historie. 

Vi kommer til at møde kvinder, der er en del af vores kanoniserede historie, og kvinder, der ikke længere nævnes med et ord. Ingen af dem ville lade sig nøje, ingen af dem havde tænkt sig at leve med “plejer”, og de nægtede at sidde fast i roller, som andre havde defineret. De havde fået nok.

Anmeldelser og omtale

 "Alfort går tekstnært til værks og tydeliggør, hvordan forfatternes dragen på deres egne kropslige oplevelser og kritik af gældende lovgivninger i samtiden er med til at skabe nogle fortællinger, der giver genlyd hos læserne. ... alt i alt bidrager Sara Alfort endnu en gang til en historieskrivning, der er konkret, saglig og udgør en til tider svimlende bevisførelse for, at kvinderne var succesfulde i deres tid … " – Jyllands-Posten

"Jeg vender sidste side opløftet, opbygget og taknemmelig ..." – Weekendavisen

"Alfort skriver nærværende om kvindeskæbnerne med en detaljerigdom, der aldrig bliver kedelig, og tager læseren helt tæt på hovedpersonernes liv og virke." – Littuna.nu

Lyt til podcast om bogen

Damer der fik nok

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside                                                                                                 
Forfatterfoto af Sara Alfort
Foto: Simon Klein-Knudsen
Damer der fik nok
Sara Alfort
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712073796
Antal sider: 480
Pris: 319,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 08-03-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 950 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Sara Alfort

Sara Alfort

Sara Alfort, født 1976, mag.art. i litteraturhistorie og journalist. Læs mere

Lignende bog