Store Nordiske

Store Nordiske

En dansk verdenshistorie om teknologi, storpolitik og globalisering

En bog om en af Danmarks store teknologikoncerner med speciale i lyd.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Store Nordiske skrev sig ind i verdenshistorien, da selskabet i 1870-1871 indførte telegrafen i Kina og Japan og forbandt de to lande med den øvrige verden. Siden har selskabet bidraget til at udvide og opretholde klodens kommunikationsforbindelser gennem nogle af verdenshistoriens mest dramatiske begivenheder: revolutioner i Kina og Rusland, krige i Østasien, 1930’ernes økonomiske recession, stalintidens udrensninger, to verdenskrige samt Den Kolde Krig og Sovjetunionens sammenbrud.

Efter 2. Verdenskrig opbyggede Store Nordiske en industrikoncern, som bidrog til at skabe grundlaget for vor tids trådløse mobil- og datakommunikation. I 1990’erne etablerede selskabet det første private mobiltelefonselskab i Danmark, ligesom det medvirkede til sikre kvaliteten på det globale netværk af fiberoptiske kabler, som er grundlaget for vor tids internet.

Flere gange har selskabets eksistens været truet, men hver gang er det kommet på fode igen i kraft af en stærk vilje til ikke at give op. I dag, 150 år efter stiftelsen, er selskabet, der i dag hedder GN, en af Danmarks store teknologikoncerner med speciale i lyd. Koncernen er markedsleder inden for to globale industrier, høreapparater og headset, med høj innovation og stærk global konkurrence.

Anmeldelser og omtale

”Historien (...) er yderst indsigtsgivende. Kurt Jacobsens værk er grundigt (...) Man indfanges af det store eventyr, der forbandt verden.” – Weekendavisen

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
  

Forside
 Forfatterfoto af Kurt Jacobsen
Foto: Susanne Mertz


 
 
Store Nordiske - En dansk verdenshistorie om teknologi, storpolitik og globalisering
Kurt Jacobsen
1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788793229945
Antal sider: 496 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Historika

Kig i bogen

Forfatter

Kurt Jacobsen

Kurt Jacobsen

Professor i historie på Copenhagen Business School Læs mere

Lignende bøger