Kongens klæder

Kongens klæder

Hærens uniformer og udrustning i Danmark-Norge

For første gang i bogform udkommer en fuldstændig og rigt illustreret oversigt over uniformer og udrustning ved alle den dansk-norske hærs afdelinger indtil adskillelsen efter Napoleonskrigene.

- Fyns Amts Avis
Pris: 499,95 kr.
Køb
Læs mere

Hvornår indførtes de karakteristiske røde uniformskjoler i den dansk-norske hær, og hvornår forsvandt de lige så karakteristiske trekantede hatte? Hvordan så en general ud i 1770’erne og en menig infanterist i 1807?

Med Kongens klæder gives for første gang i bogform en fuldstændig og rigt illustreret oversigt over uniformer og udrustning ved alle den dansk-norske hærs afdelinger indtil adskillelsen efter Napoleonskrigene.

For hver våbenart og afdeling gennemgår værket den organisatoriske udvikling og giver en grundig beskrivelse af uniformerne for alle personelgrupper: Officerer, underofficerer, menige, musikere og spillemænd.

Det omfattende værk er udgivet i stort format og illustreret med næsten tusind samtidige tegninger, stik, malerier samt fotografier af bevarede våben og uniformer. Værket er desuden udstyret med en række oversigter over bl.a. uniformsterminologi på hovedsprogene, kendingsfarver og uniformsdele.

Værket udgives i samarbejde med Tøjhusmuseet, Nationalmuseet – Krig og Besættelse.

Anmeldelser og omtale

 "... den, der elsker uniformer og militærvæsen, vil kaste sig over værket - og så vil det i fremtiden stå som et værdifuldt kildeskrift for historikere og andet godtfolk." – Fyns Amts Avis

 "Værket er en fryd at læse for det, det er, nemlig en forrygende og detaljeret beskrivelse af den danske hærs uniforms udvikling." – Berlingske

"Et sandt pragtværk med en imponerende tilbundsgående forskning ... Illustrationerne er velvalgte og står ualmindeligt indbydende, hvilket også gør værket til en visuel nydelse." – Lektørudtalelse, DBC

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
PressemeddelelseForsideForfatterfoto
Foto: Jens Ammitzbøl Lauridsen

Kongens klæder - Hærens uniformer og udrustning i Danmark-Norge
Karsten Skjold Petersen
1. udgave 2014
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788793229006
Antal sider: 720
Pris: 499,95 kr.
Udgiver: Historika
Udgivelsesdato: 10-12-2014

Kig i bogen

Forfatter

Karsten Skjold Petersen

Karsten Skjold Petersen

Karsten Skjold Petersen, f. 1967, er seniorforsker og museumsinspektør på Nationalmuseet med speciale i dansk militær- og krigshistorie. Læs mere

Lignende bog