Frederiksborg Slotskirke

Frederiksborg Slotskirke

Med denne pragtudgivelse markeres 400-året for kirkens indvielse i 1617.

- Berlingske
Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Frederiksborg Slotskirke er et af Nordeuropas mest overdådige lutherske fyrstekapeller. Med kirken markerede Christian IV, at han både var Danmark-Norges religiøse overhoved og en af den protestantiske verdens toneangivende fyrster.

Slotskirken har gennem historien været scene for ritualer, der understregede enheden mellem den lutherske kristendom, kongen og hans undersåtter. Det var her, at kongerne under enevælden gennemførte deres kroningsceremonier, de såkaldte salvinger. I 1694 blev der også indviet et kapel for de danske ridderordener i kirken – og den dag i dag får elefantriddere og storkorsriddere hængt deres skjolde op i Ridderkapellet. 

Christian IV åbnede sin slotskirke for Hillerøds indbyggere, da deres sognekirke var blæst omkuld, og kirken er stadig centrum for et engageret menighedsliv. For Det Nationalhistoriske Museums gæster er kirken et rum, der emmer af historisk betydning, enestående kunstskatte og blændende skønhed.

Denne bog fortæller om det hele: om Slotskirkens indretning og historie, og om hvordan den er blevet brugt igennem århundrederne helt frem til i dag.

Anmeldelser og omtale

 ”Bogen yder den smukke kirke fuld ære, for der er tale om en særdeles vellykket kirke, hvor arkitektur og kunst forenes på smukkeste vis (…) En fornem bog, der kan bruges som guide, når man besøger slotskirken.” – Berlingske

”Et både lærd og pragtfuldt illustreret værk om kirken, dens historie, dens kontekst og dens talløse detaljer.” – Weekendavisen

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Thomas Lyngby

Frederiksborg Slotskirke
Thomas Lyngby
1. udgave 2017
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788793229358
Antal sider: 222
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Historika
Udgivelsesdato: 24-08-2017

Kig i bogen

Forfatter

Thomas Lyngby

Thomas Lyngby

Thomas Lyngby, f. 1971, er forskningschef på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Læs mere