Hverdage er der flest af

Hverdage er der flest af

Danske erindringer fra spisebordet, skammekrogen, skolebænken og andre steder, hvor livet blev levet.

Hverdagens danmarkshistorie.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Normalt er det den store historie, som bliver fortalt af eksperter, når vi fortæller danmarkshistorie: konger, krige, politikere og de store begivenheder. Det så vi i 2017, da der blev fortalt danmarkshistorie på DR og alle mulige andre steder.

Men danmarkshistorie er også hverdagen og helt almindelige mennesker, som slås med helt almindelige ting. Og det er de store begivenheder oplevet i det helt små. Alle de små tildragelser og forandringer, som tilsammen bliver til den store historie, som vi bare ikke altid lægger mærke til.

I Hverdage er der flest af, er det netop disse historier, som bliver fortalt: Danskere i alle aldre og fra hele landet har i løbet af 2017 indsendt deres personlige beretninger om stort og småt fra de seneste ca. 75 år.

Med blik for de store og små hverdagsdramaer har Julia Lahme i denne anderledes danmarkshistorie klippet i erindringerne og sat dem sammen til sit eget bud på et danmarksbillede. Det er en bog fyldt med hjerteblod, spændende erindringsglimt og rørende beretninger. Den viser, hvor meget verden har forandret sig på meget kort tid – men også hvor vores grundlæggende livsforhold er på tværs af tid og rum.

Anmeldelser og omtale

”En rigtig fin bog (…) Citaterne er velvalgte, og man bliver faktisk optaget af erindringsskrivernes oplevelser og skæbne. Det er godt gjort.” – historie-online.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


ForsideForfatterfoto af Julia Lahme
Foto: Les Kaner
Hverdage er der flest af - Danske erindringer fra spisebordet, skammekrogen, skolebænken og andre steder, hvor livet blev levet.
Julia Lahme
1. udgave 2018
Hardback
ISBN: 9788712057048
Antal sider: 198
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 20-09-2018

Kig i bogen

Forfatter

Julia  Lahme

Julia Lahme

Julia Lahme (f. 1977) er cand.mag. i Europæisk Etnologi fra Københavns Universitet. Læs mere

Lignende bog