Skilleveje

Skilleveje

Dansk udenrigspolitik i 250 år

Carsten Staur fortæller den danske udenrigspolitiks historie gennem en række nedslag i situationer og begivenhedsforløb, hvor landets skæbne har været på spil.

- Altinget
Læs mere

1770 fik Danmark sin første egentlige udenrigstjeneste. Dermed var grundstenen til en moderne dansk udenrigspolitik lagt.

Skilleveje fortæller Carsten Staur den danske udenrigspolitiks historie gennem en række nedslag i situationer og begivenhedsforløb, hvor landets skæbne har været på spil.

I bogens første del drejer det sig især om ændringer af Danmarks udstrækning og grænser. I bogens senere kapitler er det situationer, hvor skiftende regeringer har forsøgt at sikre en dansk placering i det internationale system med den bedst mulige balance mellem værdier, sikkerhed, vækst og velfærd til gavn for Danmark.

Bogen kommer således omkring vidt forskellige afgørende (krise) situationer, heriblandt afståelsen af Norge 1814 og Slesvig 1864, Versaillesfreden 1919, forholdet til Tyskland 1940, oprettelsen af FN 1945 og tilslutningen til NATO i 1949, forhandlingerne om EF-medlemskab i 1972 og om EU i 1993 Muhammedkrisen 2005 og meget mere.

Anmeldelser og omtale

 ”… tilpas detaljeret til, at særligt dedikerede kan læse med og tilpas tilpasset, så den bredere læserskare ikke falder fra. At sammenfatte 250 års udenrigspolitisk historie på 398 sider er i sig selv en bedrift.” – Jyllands-Posten

 ”… stærk fortælling om 250 års dansk udenrigspolitik, skrevet med stor erfaring og overblik.” – Politiken

”Carsten Staur giver et velskrevet og velkurateret udpluk af diplomatiets danmarkshistorie.” –Weekendavisen

  ”… en rasende interessant og indsigtsfuld bog om dansk udenrigspolitik fra 1770 til i dag (…) Når bogen er bedst, og det er den langt hed ad vejen, er der tale om systematisk erfaringsopsamling med stærkt fokus på, hvad vi kan lære både af vore sejre og vore nederlag.” – altinget.dk

”… medlevende og veldokumenteret skildring af de danske diplomaters rolle i det historiske forløb (…) har han gjort klogt og behændigt gennem, hvad han selv kalder tolv nedslag i historien.” – pov.international

“En fremragende udenrigspolitisk historiebog (…) velegnet for enhver, der vil have et leksikalt og fagligt funderet overblik over de historiske nedslag (…) anbefales på det varmeste.” historie-online.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
  


Forfatterfoto af Carsten Staur                                                                   
Foto: Fanny Wandel         

Skilleveje - Dansk udenrigspolitik i 250 år
Carsten Staur
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712059066
Antal sider: 398
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-09-2020

Kig i bogen

Forfatter

Carsten Staur

Carsten Staur

Carsten Staur har haft en lang karriere i den danske udenrigstjeneste. Læs mere