Et spørgsmål om kultur

Et spørgsmål om kultur

Kulturpolitikken til debat

Hvilken rolle ønsker vi, at kunst og kultur skal have i det danske samfund? Og hvad kan kulturen bidrage med til vores fremtidige liv?

Læs mere

Hvilken rolle ønsker vi, at kunst og kultur skal have i det danske samfund? Og hvad kan kulturen bidrage med til vores fremtidige liv?

Det forsøger Et spørgsmål om kultur at indkredse via samtaler med 42 kulturaktører fra hele landet – blandt andre Mette Bock, Kasper Holten, Olafur Eliasson, Knud Romer og Maria Rørbye Rønn.

Danmarks første kulturminister, Julius Bomholt, gjorde det i 1960’erne klart, at samfundet måtte sige ja til kunsten, ikke for kunstnernes, men for samfundets egen skyld. Kunsten skulle bestandig udfordre borgerne til at tænke kritisk, aktivt udfolde deres kreativitet og blive ved med at udvide deres kulturelle horisont.

Det er vores kulturpolitiske arv. Det, som velfærdssamfundets arkitekter drømte om at give videre. Hvor står vi så nu?

De senere år har budt på store nedskæringer i statsstøtten overalt i kulturlivet på trods af fagfolks advarsler. Det betyder, at der skal prioriteres benhårdt på alle kulturinstitutioner. Men hvem er det, der skal prioritere? Hvordan skal det foregå? Hvad kan vi undvære? Og er det nødvendigt at spare på kulturen?

Med fokus på visioner og på, hvordan vi gør dem til virkelighed, har Merete Sanderhoff været på rundtur hos nogle af de mennesker, der tegner dansk kulturliv og kulturpolitik lige nu. De kortlægger de svære valg og fravalg.

Dermed er denne bog også en kulturpolitisk tidskapsel over holdninger til kunstens og kulturens samfundsrolle i en bevillingsmæssig nedgangstid.

Anmeldelser og omtale

”Kunsthistorikeren Merete Sanderhoffs nye bog, Et spørgsmål om kultur, er et kærkomment og klogt indspark i kulturdebatten.” – pov.international

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse


Forside
 Forfatterfoto af Merete Sanderhoff
Foto: SMK

Et spørgsmål om kultur - Kulturpolitikken til debat
Merete Sanderhoff
1. udgave 2019
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712058489
Antal sider: 276
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 11-06-2019

Se bogtrailer

Kig i bogen

Forfatter

Merete Sanderhoff

Merete Sanderhoff

Merete Sanderhoff (født 1978) er kunsthistoriker og forfatter til adskillige bøger om kunst og kulturs rolle og placering i samfundsdebatten. Læs mere