Om fodbold

Om fodbold

Hvad er det, fodbolden kan? Hvorfor betyder spillet så meget for så mange? Og hvad er det, der sker i os, når vi ser eller spiller fodbold?

Læs mere

Hvad er det, fodbolden kan? Hvorfor betyder spillet så meget for så mange? Og hvad er det, der sker i os, når vi ser eller spiller fodbold?

I denne bog udfolder Asker Hedegaard Boye fodboldens indre væsen og popularitet. Han fortæller levende og personligt om, hvordan og hvorfor sporten vedbliver med at gøre et uimodståeligt indtryk. 

Det gamle spil har en evne til at gøre livet både større og mindre, perspektivrigt og banalt på én og samme tid. På en måde betyder fodbolden ingenting, og på en måde kan den få al betydning i verden. 

Om fodbold består af kulturhistoriske og litterære essays, der gør læseren klogere på fodbold som betydningsfuldt fænomen. Det er historien om sportens spæde år. Om hvor vi står nu, og om hvad vi måske kan forvente os af fremtiden.

Anmeldelser og omtale

 "Læseværdig og skrevet med særpræg. (…) Midt i fascinationen bevarer ’Om fodbold’ et nøgternt blik på sporten. Viljen til distance er velgørende, ikke mindst fordi denne afstandstagen ikke ses som modstridende med fascinationskraften." – Kristeligt Dagblad

 "En aldeles vellykket og velplaceret satsning af Gads Forlag (...) Asker Boye skriver med overbevisende indsigt og litterær reference. (...) Og nej, du skal ikke se 'The English Game" på Netflix, hvis du vil have styr på fodboldens historie. Du skal læse Om fodbold af Asker Hedegaard Boye."  P.O.V. International

 – kulturen.nu

"Bragende godt skrevet. (...) Det er en meget flot udgivelse fra Gads Forlag." – Ugeavisen Esbjerg

”Det har været en fornøjelse at læse (…) Anbefales – måske som en spændende advents- eller mandelgave til ham eller hende, der går op i fodbold.” – historie-online.dk

"Andre sportsentusiaster vil kunne spejle sig i de personlige historier (...) båret af et engagement og en stor glæde ved sporten. (...) Grundig og passioneret (...) fungerer som velskreven og hyggelig appetitvækker." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside                                                                                           

Forfatterfoto af Asker Hedegaard Boye                                       
Foto: Niels Christensen                         


                                                                                    
 
Om fodbold
Asker Hedegaard Boye
1. udgave 2021
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712066422
Antal sider: 138
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 03-11-2021

Kig i bogen

Forfatter

Asker Hedegaard Boye

Asker Hedegaard Boye

Asker Hedegaard Boye, født 1982, er idéhistoriker, forfatter og journalist på Weekendavisen. Læs mere

Lignende bøger