Orden og kaos

Orden og kaos

Puk Lippmann – en vævers virke

En smuk, rigt illustreret bog om væver og kunsthåndværker Puk Lippmanns liv og arbejde, der tager læseren med på en taktil rejse i vævningens univers.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

En smuk, rigt illustreret bog om væver og kunsthåndværker Puk Lippmanns liv og arbejde, der tager læseren med på en taktil rejse i vævningens univers.

Puk Lippmann (f. 1945) er lige dele orden og kaos. Kaos som en indvendig uro og kraft, der får struktur og orden ved væven. En kreativ ild, der har givet hende en lang og markant karriere med stedsspecifikke udsmykninger, værker og udstillinger i nogle af landets mest ikoniske og historiske bygninger som Glyptoteket, Thorvaldsens Museum og Ribe Domkirke.

Orden og kaos portrætterer Puk Lippmann som væver og menneske. Som sammensat, stålsat og sfærisk i sin måde at fortolke tekstilers lethed og tyngde. Ved at gå klassisk til værks, men ukonventionelt i tråd, tykkelse og farvesætning har Lippmann formået at give det vævede tekstil tredimensionelle perspektiver. Puk Lippmanns største styrke er hendes evne til at tænke rummets formål, farver og muligheder sammen med tekstilets, så helheden overgår hver enkelt del og smelter sammen til en fuldendt oplevelse.

Orden og kaos  består af både personlige og faglige tekster, der sammen med en detaljerig billedside og nedslag i Lippmanns mange stedsspecifikke værker- og udsmykninger, tager læseren med ind i et fag og et håndværk med uanede fortolkningsmuligheder. Et fag, der både er tekstilt håndværk, hårdt arbejde og en naturlig del af de flestes hverdag.

Bogen består af bidrag fra kurator, redaktør og skribent Charlotte Jul (f. 1971), kunsthistoriker og fhv. direktør for Kunstindustrimuseet Bodil Busk-Laursen (f. 1941), arkitekt, ph.d. og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole Merete Ahnfeldt-Mollerup (f. 1963) samt Puk Lippmann selv. 

Anmeldelser og omtale

 "en virkelig dejlig læseoplevelse, som pirrer sanserne" – Politiken

 "En flot bog om et spændende menneske og hendes håndværk" – Nordjyske Stiftstidende

"Puk Lippmanns værk er delikat præsenteret og nænsomt dissekeret" – formkraft.dk

"en faglig funderet bog og en enestående rejse (…) smukt fortællende, rigt illustreret" – ARKITEKTUR / DESIGN

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside                                                                                 Orden og kaos - Puk Lippmann – en vævers virke
Redigeret af: Charlotte Jul
1. udgave 2022
ISBN: 9788712069102
Antal sider: 168
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 31-03-2022