Børnekultur i Danmark 1945-2020

Børnekultur i Danmark 1945-2020

Børnekultur som begreb er kun cirka 75 år gammel, men har i den tid haft stor værdi for udviklingen af en betydningsfuld kulturproduktion og kulturformidling for børn.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Børnekultur som begreb er kun cirka 75 år gammel, men har i den tid haft stor værdi for udviklingen af en betydningsfuld kulturproduktion og kulturformidling for børn. Kvalitet i børnehøjde, indhold tilpasset børns udviklingstrin og børn som en kunstnerisk og kulturel udfordring er blot nogle af de parametre, der har været styrende. Hertil kommer en øget forståelse for betydningen af børns egen kultur,deres møder med kunst og kultur og ikke mindst børns egen skabende virksomhed.

Denne bog er den første til at give et samlet historisk overblik over børnekulturområdet og dets udvikling fra forsøgsstadie på ildsjæleniveau til et mere professionelt forankret kulturområde i Danmark.

Bogen er skrevet af en gruppe eksperter og fagfolk med baggrund i både den akademiske, organisatoriske og praktiske verden.

Anmeldelser og omtale

 ”Højaktuel fagbog tegner et nuanceret billede af 75 års liv og leg fra tøndebånd til TikTok, hvor mange af bidragyderne gerne tager bladet fra munden og giver deres bud på, hvor børnekulturen er truet i dag.” – Politiken

”Med udgivelsen Børnekultur i Danmark 1945-2020 præsenteres for første gang et samlet historisk overblik over rammerne for og udviklingen af dansk børnekultur gennem 75 år. Det er blevet et meget læseværdigt, overskueligt og informativt værk (...) et interessant og berigende værk, der kan læses af alle – både fagfolk og personer, der bare generelt er interesseret i børns oplevelser med kunst og kultur.” – teateravisen.dk

Download folder


 

Download folder                                                                                                        Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
  Pressemeddelelse                                                                                                                     

Forside
 
Børnekultur i Danmark 1945-2020
Redigeret af: Merete Dael, Jan Helmer-Petersen & Beth Juncker
1. udgave 2021
Hardcover
ISBN: 9788712060581
Antal sider: 400
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-01-2021

Kig i bogen