Det svenske eksperiment

Det svenske eksperiment

Mellem foregangsland og skræmmebillede

Sverige står i et vadested. Efter årtier som humanitær stormagt, demokratisk duks og feministisk forbillede sker der i disse år gennemgribende forandringer i det svenske samfund.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Sverige står i et vadested. Efter årtier som humanitær stormagt, demokratisk duks og feministisk forbillede sker der i disse år gennemgribende forandringer i det svenske samfund. Banderne skyder, militæret opruster, velfærden trænges tilbage, og identitetspolitikken vinder frem. Vores blågule broderland er ikke noget ubekymret glansbillede med IKEA-møblement, majstænger og hjemmekogt blåbærsuppe. 

Men hvad er Sverige anno 2022 så? Dét spørgsmål er udgangspunktet i Det svenske eksperiment, hvor journalist Johan Varning Bendtsen udforsker et land og en udvikling, som på en og samme tid er både fascinerende, inspirerende og – mener mange – helt vildt skræmmende. 

Turen går til de udsatte forstæder, hvor banderne hærger, til kasernen på Gotland, hvor russerskrækken lever, til feministisk festival, hvor kvindekamp er klimakamp, og til Sverigedemokraternas højborg, hvor kulturkrigen raser. Gennem interviews og reportager portrætteres et land, som i disse år forandres i grunden – hvor selvforståelsen er til forhandling, og balancen mellem foregangsland og skræmmebillede er hårfin. Velkommen til det nye Sverige.

Anmeldelser og omtale

 "interessant og skræmmende indblik i tilstandene på den anden side af Sundet." – Altinget

 "Forfatteren Johan Varning Bendtsen trækker på et stort kendskab til relevante øjne, ører og stemmer og kommer vidt omkring fra nord til syd og fra storby til provins … Den velorienterede forfatter har flair for den sigende detalje, og læseren lærer meget om de seneste års fejder, skandaler og tendenser." – Jyllands-Posten

 "Et kyndigt blik ind i svensk selvforståelse og selvforblændelse … velskrevet" – tidsskriftet-epsilon.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside                                                                                                 
Forfatterfoto af Johan Varning Bendtsen
Det svenske eksperiment - Mellem foregangsland og skræmmebillede
Johan Varning Bendtsen
1. udgave 2022
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712068099
Antal sider: 311
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 18-08-2022

Kig i bogen

Forfatter

Johan Varning Bendtsen

Johan Varning Bendtsen

Johan Varning Bendtsen (f. 1990) er uddannet i journalistik samt politik & administration fra Roskilde Universitet. Læs mere