Velafprøvede strategier og metoder til arbejdet med grænseoverskridelser, krænkelser og kulturforandring i organisationer.
De senere år har der, bl.a. som følge af #metoo, været et øget fokus på grænseoverskridende adfærd og krænkelser på arbejdspladsen, og i dag er arbejdet med at sikre krænkelsesfrie kulturer noget, organisationer må prioritere. Arbejdet med krænkelser og kulturforandring er imidlertid komplekst og kan ikke lykkes med et quickfix eller en one size fits allmetode. Tværtimod er der behov for en pluralitet af metoder og velgennemtænkte, velafprøvede tilgange. Uanset om vi taler om seksuel chikane, diskrimination, mobning, vold, trusler eller digitale krænkelser.
Krænkelsesfrie organisationer er en anvendelsesorienteret fagbog, der leverer inspiration og værktøjer til, hvordan man på arbejdspladser kan arbejde med kulturforandring. Forfatterne er praktikere og forskere, som alle har arbejdet med grænseoverskridelser og krænkelser i praksis. De videregiver generøst deres erfaringer, metoder og strategier til, hvordan organisationer kan arbejde med disse områder – og ikke mindst hvad der skal til for at lykkes med at skabe krænkelsesfrie arbejdspladskulturer.
Bogens forfattere: Lotte Bloksgaard, Lise Rolandsen Agustín, Mie Plotnikof, Sara Louise Muhr, Marie Valentin Beck, Dorte Raaby Andersen, Sofie Østergaard Jaspers, Iben Karlsen, Dorthe Staunæs, Manté Vertelyté, Eva Gemzøe Mikkelsen, Tine Ravn Holmegaard, Rebekka Mahler, Sigrid Bjørk Sørensen, Rikke Voergård-Olesen, Jo Krøjer, Marta Padovan-Özdemir, Loke Nielsen, Anja Uglebjerg, Henriette Laursen, Rikke From, Mette Lykke Nielsen, Louise Yung Nielsen, Johnny Dyreborg, Marianne Egelund Siig.