Farvel til dansk landbrug

Farvel til dansk landbrug

Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten.

Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig.

Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling.

Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig – kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer bogen klare svar på i en letforståelig form.

Anmeldelser og omtale

”Kjeld Hansen leverer indsigtsfuld og af foragt drivende gravtale over dansk landbrug (…) forstandig og vidende, og hans argumenter står stejlt og stærkt nok i sig selv.” – Weekendavisen

”… en spændende bog, som jeg blev meget klogere af. Den bør læses af alle politikere og af alle andre, der interesserer sig for vores sundhed, miljø og klima.” – arbejderen.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Kjeld Hansen                                                   
Foto: Territorium.dk                                   

Farvel til dansk landbrug
Kjeld Hansen
1. udgave 2019
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712058601
Antal sider: 208
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 11-11-2019

Hør forfatteren fortælle om bogen

Kig i bogen

Forfatter

Kjeld Hansen

Kjeld Hansen

Kjeld Hansen, f. 1947, er miljøjournalist og samfundsdebattør. Læs mere

Lignende bog