Omstilling til fremtiden

Omstilling til fremtiden

Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi

Bogen ser på, hvad vi kan gøre for at sikre, at de enorme kræfter, der er på spil i de kommende års omstilling, vil bringe os fremgang frem for katastrofe.

-Jyllands-Posten
Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Den teknologiske udvikling har længe handlet om at overvinde, udnytte og frigøre os fra naturen. Fremtiden handler om at forstå biologien og økosystemerne og om en økonomi, der fungerer i samarbejde og sammenhæng med naturen. For ét er sikkert: Vi kan ikke fortsætte, som vi plejer. 

Denne bog argumenterer for, at vi står overfor tre store omstillinger, som sker samtidig og indenfor de næste par årtier. Alle tre skal lykkes:

  • Vores forhold til naturen og de økosystemer, vi er del af, skal redefineres – og det skal gå stærkt.
  • Vi er på vej ud af industrisamfundet og ind i en ny tids logik, så måden vi organiserer arbejdet og deler goderne på trænger til en opdatering.
  • I takt med at teknologien bliver mere intelligent, liv-agtig og kompetent, skal vi gentænke menneskers og maskiners roller i forhold til hinanden for at bevare styringen. 

Omstilling til fremtiden ser på, hvad vi kan gøre for at sikre, at de enorme kræfter, der er på spil i de kommende års omstilling, vil bringe os fremgang frem for katastrofe. Bogen viser en fremtid, der er grundlæggende forandret – men til det bedre. 

Bogen er blandt andet baseret på interviews med en lang række af verdens førende forskere, økonomer og ledere i erhvervslivet og analyser for Ugebrevet Mandag Morgen.

Anmeldelser og omtale

 "Den giver en indføring i emnerne på makroniveau primært, og det er et fint sted at starte. Bogen kan give perspektiv og god inspiration til at sætte bæredygtige mål." – Jyllands-Posten

 "En relevant bog." – Børsen

"Hesseldahl har taget de konstruktive briller på og bruger krudt på vise os vejen til at forhindre fremtidens mulige rædsler, ikke på at svælge i dem. Det er en dejlig og delvis uvant oplevelse som læser at blive både gjort opmærksom på et truende problem og beroliget og vejledt i samme omgang." – computerworld.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                             


Forside
Forfatterfoto af Peter Hesseldahl
Foto: Simon Klein-Knudsen
 
Omstilling til fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi
Peter Hesseldahl
1. udgave 2022
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712066682
Antal sider: 304
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-01-2022

Kig i bogen

Forfatter

Peter Hesseldahl

Peter Hesseldahl

Peter Hesseldahl (f. 1961) er en dansk journalist og forfatter. Læs mere