De uvelkomne

De uvelkomne

Danmark set fra en teltlejr

En bog om de 300 asylansøgere, der i november 2015 blev installeret i Danmarks første teltlejr for asylansøgere, midt i Thisted.

Læs mere

I november 2015 ruller en række busser med 300 enlige mænd ind i Thy. De er en del af det rekordstore antal flygtninge og migranter, som har trodset Europas grænser og søgt hertil. Med sig har de håbet om et nyt liv – og alle deres ejendele i sorte plastiksække.

De skal bo i Danmarks første teltlejr for asylansøgere, midt i Thisted. Debatten raser, bekymringerne er mange, og den lille by får en uvant stor opmærksomhed.

Mange af mændene ender med at leve tæt sammen i hele lejrens levetid: 10 måneder og 14 dage. Det bliver en intens tid fuld af kærlighedsforhold til danske kvinder, slåskampe, fester, frikirker på mission, fattigdom, nye venskaber og store følelser.

Bogen udfolder dilemmaerne og stramningerne i udlændingepolitikken og viser nuancerne i de tætte forhold, som asylansøgerne får til danskerne. Historien fortælles igennem tre års liv og hverdag for de mest omdiskuterede mennesker i perioden: de enlige, mandlige asylansøgere, der kom så mange af i 2014 og 2015.

Stine Ellerbæk har fulgt en række af mændene, fra de ankommer og lever i teltlejrens symbolpolitiske virkelighed, og til de enten skal finde sig en plads i Danmark eller bliver afvist.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse


Forside
 Forfatterfoto af Stine Ellerbæk 

De uvelkomne - Danmark set fra en teltlejr
Stine Ellerbæk
1. udgave 2019
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712056751
Antal sider: 304 sider
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 08-05-2019

Kig i bogen

Forfatter

Stine Ellerbæk

Stine Ellerbæk

Stine Ellerbæk (f. 1977) er journalist og bor i Thy med sin familie. Læs mere