Moderland

Moderland

Når staten kupper børnene

Måske lider hele samfundet under, at børn ikke får den omsorg, de har brug for. Det sætter Anne Kirstine Sørensen spot på i denne bog.

Læs mere

Vuggestue, børnehave, SFO og klub. Sådan ser hverdagen ud for danske børn, fra de er under et år. Siden kvindernes indtog på arbejdsmarkedet i 1970’erne er børnene blevet institutionaliseret i en grad som ingen andre steder i verden. Det er en del af samfundskontrakten mellem borgere og stat for at opretholde den dyre velfærdsstat. Men det har en menneskelig pris.

Mange børn og mødre lider under at blive adskilt fra hinanden så massivt og så tidligt. Måske lider hele samfundet under, at børn ikke får den omsorg, de har brug for. Det sætter Anne Kirstine Sørensen spot på i bogen Moderland.

Med baggrund i egne oplevelser som mor til tre samt vinkler fra forskning, eksperter og den politiske debat udstiller hun de mange myter, der findes:

At man da bare kan passe sine børn selv og leve af én indtægt i en børnefamilie. At pædagogisk faglighed er det vigtigste, og at børn har bedst af at komme i vuggestue. At man ikke bidrager til samfundet, når man passer sine egne børn, og at alle kvinder helst vil arbejde. Alt sammen myter, som den nuværende samfundsindretning bygger på.

Anmeldelser og omtale

 ”Anne Kirstine Sørensen har skrevet en fremragende bog, der stikker sonden ned i alle de åbne sår og ømme tæer, og jeg nikker i takt med indholdet i næsten samtlige kapitler i bogen.” – denkorteavis.dk

”... en vigtig og velargumenteret debatbog med et budskab, der ikke kan råbes højt og ofte nok, og som jeg vil anbefale alle at læse. Derefter skal der handling til. For børnenes skyld.” – foedslen.dk

"... det er befriende at læse en bog, som tør have noget på hjertet, af en forfatter som ikke lader sig skræmme af, at hun bevæger sig ind i et komplekst felt, hvor forskningen kan være tvetydig. (...) Bogen får hermed min varmeste anbefaling." – Nicola Nyhave, Dansk Psykologforening

"... Moderland er et tiltrængt nødråb til de danske politikere. Den er også en velargumenteret kritik af en samfundsmodel, der økonomisk straffer det at passe egne børn, og som alt andet end prioriterer børnenes ve og vel." – foedslen.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside
 
                                                                              


Forfatterfoto af Anne Kirstine Sørensen                                                                        
Foto: Carl Beck                                                                          
 
Moderland - Når staten kupper børnene
Anne Kirstine Sørensen
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712060482
Antal sider: 332
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 13-11-2020

Kig i bogen


Forfatter

Anne Kirstine Sørensen

Anne Kirstine Sørensen

Anne Kirstine Sørensen, f. 1975, vokset op i en forstad til København med mor, far og to yngre søskende. Læs mere