Rosenkålsreglementet

Rosenkålsreglementet

Om krisen i vores arbejdsliv og hvordan vi kommer ud af den

UDKOMMER 4. SEPTEMBER

Læs mere

Arbejde er som rosenkål: Hvis du overkoger det, har du forvandlet en delikat spise til en ildelugtende og kvalmende substans, som kun folk med stor viljestyrke kan få ned. På det moderne arbejdsmarked er vi i fuld gang med at udkoge vores rosenkål: Vi pøser vores organisationer til med pseudoarbejde, destruktive styringssystemer og en forestilling om, at hvis der er problemer, er det vores egen skyld. 

Når nogle nægter at spise mere rosenkål (”vi vil gerne ud af hamsterhjulet”), mødes de konsekvent af påstanden om, at det er usolidarisk og egoistisk (”vi kan altså ikke finansiere velfærdsstaten, hvis alle bare render og laver det de har lyst til”). 

Men denne skyttegravskrig gør os blinde for de afgørende spørgsmål, som er indbygget i vores forhold til arbejde: Hvordan kan det være, at vi synes, at arbejde skal være lidelsesfyldt, før det er rigtigt arbejde? Hvordan er arbejde blevet forbundet med menneskelig værdighed? Er vi moralsk forpligtede på at arbejde og, hvis ja, er vi så egentlig frie mennesker? Der findes en hel ideologi om arbejde – et helt rosenkålsreglement – som det er på tide vi giver et kritisk eftersyn, så vi kan forholde os langt mere analytisk og nøgternt til hele spørgsmålet om arbejde. 

Bogen udgives i samarbejde med Golden Days og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2024, som har arbejde som tema. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
KOMMER
 


Forside                                                                                                 Forfatterfoto af Nikolaj Kure
Foto: Frank Pedersen
     
Rosenkålsreglementet - Om krisen i vores arbejdsliv og hvordan vi kommer ud af den
Nikolaj Kure
1. udgave 2024
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712076674
Antal sider: 236
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 04-09-2024

Kig i bogen

Forfatter

Nikolaj Kure

Nikolaj Kure

Nikolaj Kure, født 1976, tidligere lektor på Institut for Ledelse, Aarhus Universitet. Læs mere