Døden på recept undersøger, hvilke konsekvenser en legalisering af aktiv dødshjælp kan have for vores forhold til døden, til sygdom og kroppens forfald. Hvordan vil det påvirke vores samfund og vores menneskesyn? Hvad vil det betyde for de mange mennesker, som i dag lever med en lidelse eller en tilstand, der vil blive anset som en legitim grund til at komme herfra?
Begreberne lidelse, værdighed og retten til selv at bestemme er vigtige, når der tales om døden og lovliggørelse af dødshjælp. Hvordan lindrer vi lidelse? Hvad er værdighed? Kan man overhovedet tale om et frit valg?
Bogen sætter fokus på vigtige etiske, eksistentielle, juridiske og økonomiske spørgsmål. Kan en lovgivning fx være juridisk korrekt, men etisk forkert? Og hvordan forklarer man paradokset, at et samfund giver mulighed for, at mennesker får aktiv dødshjælp eller hjælp til selvmord, samtidig med at det samme samfund skal forsøge at forebygge, at mennesker begår selvmord?
Livets afslutning og dødshjælp er forbundet med grundlæggende overvejelser om etik, lidelse, kærlighed og meningen med livet. I bogen bidrager både sygeplejersker, læger, psykologer, teologer, journalister, litterater, politikere og forfattere med deres faglige og personlige refleksioner over, hvad aktiv dødshjælp kan betyde for vores syn på svaghed, sygdom og det, at mennesker har behov for andres omsorg.
Med bidrag af:
Ida Auken, Søren Gade, Stine Novrup Clemmesen, Inge Marie Kirketerp Hansen, Søren Brostrøm, Ole Hartling, Camilla Rathcke, Helene Sejergaard, Iben Krogsdal, Freja Marie Polonius, Svend Brinkmann, Esben Kjær, Lotte Mørk, Caspar Eric, Lone Gerup Adamsen, Anne Hjernøe, Peter Lund Madsen, Theo Boer, Emil Falster, Mikkel Wold, Niels Saxtrup, Knud Kristensen, Merete Nordentoft, Poul Joachim Stender og Morten Bangsgaard.