Vilde problemer

Vilde problemer

Værktøjskasse til politikere, praktikere og policy-entreprenører

De vilde problemer hober sig op i samfundet. Mange storslåede planer, projekter og politikker kommer aldrig i mål. Få her værktøjskassen, der tackler de vilde problemer.

Pris: 369,95 kr.
Køb
Læs mere

De vilde problemer hober sig op i samfundet. Mange storslåede planer, projekter og politikker kommer aldrig i mål. Få her værktøjskassen, der tackler de vilde problemer. 

I Danmark bryster vi os af et velordnet velfærdssamfund. Vi har løst de fleste tamme problemer – anlagt veje, bygget skoler og behandlet borgerne på sygehusene. Men i dag står vi tilbage med de vilde problemer, som er sværere at tage hånd om. Hvordan styrker vi folkesundheden, skaffer flere medarbejdere til et presset arbejdsmarked, løfter socialt udsatte, forbedrer læring for de svageste i folkeskolen, imødegår unges mistrivsel, begrænser kriminaliteten og sætter ind mod klimakrisen? 

Vilde problemer ser 23 forskere og praktikere de vilde problemer i øjnene. De fylder værktøjskassen med nye data, lærerige cases og praktiske redskaber, så vi bliver bedre til at løse tidens mest presserende problemer. 

Bogen er redigeret af Sigge Winther Nielsen, der er direktør for tænketanken INVI – Institut for vilde problemer. Han har udgivet flere bøger og videnskabelige artikler om moderne politik og står bag den anmelderroste Entreprenørstaten (2021), som denne bog bygger videre på.

Anmeldelser og omtale

"Vilde problemer hedder den, og det er vitterligt en bog til tiden. Den beskriver en bunke historier fra det danske samfund, hvor folk har forsøgt at løse problemer på nye måder. Men den handler mest af alt om, hvorvidt vores politiske system er gearet til de udfordringer, vores samfund står over for." – Zetland

"... det er en helt anden vild ’værktøjskasse’ end den gængse, du skal have fat i, hvis du har ambitioner om at løse samfundets allermest vilde problemer. Det viser beretningerne fra mange af de kapitelforfattere, som helt genialt tilfører bogen viden om stort set alle kendte danske erfaringer med at løse komplekse vilde problemer. Lærerige beretninger om på vidt forskellig vis at arbejde med samfundets vilde problemer, en slags ’tanker fra turen’. Jeg håber, politikerne giver sig tid til at læse alle 416 sider." – Impact Insider

Indholdsfortegnelse

Download indholdsfortegnelsen her

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Sigge Winther Nielsen                                                    
Foto: Søren Rønholt                                    

Vilde problemer - Værktøjskasse til politikere, praktikere og policy-entreprenører
Redigeret af: Sigge Winther Nielsen
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712072270
Antal sider: 416
Pris: 369,95 kr.
Udgivelsesdato: 30-10-2023

Forlag: Nord Academic
CO2e-aftryk pr. eksemplar: 612 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen er direktør for INVI – Institut for vilde problemer. Læs mere