København på lattergas

København på lattergas

Når byen bliver banal

Denne bog handler om den banalisering, der griber om sig i København.

- Politiken
Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

En ankomst skal være en velkomst, og de kendte kæder står på række for at byde kreditkortene velkommen, når de fra Rådhuspladsen agter sig op ad Strøget. Her lokker de alle med kærlighedssmil: Netto, Starbucks, 7-Eleven, Burger King, KFC. Smilet stivner hos dem, der forventningsfuldt havde set frem til en slentretur op ad hovedstadens hovedstrøg. Er det højdepunktet af byliv? Er vi gået forkert? Er dette København, eller er det ”Home of the Whopper?”

Denne bog handler om den banalisering, der griber om sig i København. Om developere, der ser byen som én stor forretning. Om politikere, der tænker som developere. Om arkitekter, der tænker som alle de andre. Om turister, der tramper byen flad. Om københavnere, der træder vande i nutid. Eller træder på de lattergaspatroner, der ligger spredt over byens gulv – og som vidner om, at man stadig søger noget mere. Men lattergas tilbyder kun en rus, der varer 20 sekunder. Bogen er et argument for, at vi sætter barren højere.

Bogen rummer også interview med Suzanne Brøgger, Søren Ulrik Thomsen, Jokum Rohde, Per Arnoldi, Morten Skriver, Morten Stræde, Ricco Sørensen, Lene Tranberg og Dorte Mandrup, der på hver sin måde sætter markante ord på Københavns udvikling.

Udgives i samarbejde med Bergiafonden.

Anmeldelser og omtale

 "... har karakter af pamflet og brandtale, kompromisløse holdninger fyres af i maskingeværsalver uden dekorative adjektiver (...) De herrer er bedst, når de er edderspændt rasende. Og det er de næsten hele tiden (...) frydefuld læsning." – Politiken

"En tankevækkende bog (...) en smuk bog med et retvisende indtryk af en hovedstad med behov for hjælp (...) informativ, underholdende, kritisk." – bogvaegten.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                    


Forside
 
 
København på lattergas - Når byen bliver banal
Jens Kvorning, Carsten Thau & Martin Zerlang
1. udgave 2020
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712060901
Antal sider: 272
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 20-03-2020

Fotos af Roberto Fortuna

Kig i bogen