Saxbo og Nathalie Krebs

Saxbo og Nathalie Krebs

Rene farver, enkle former, reelt håndværk og god teknik.

Pris: 499,95 kr.
Køb
Læs mere

Rene farver, enkle former, reelt håndværk og god teknik. 

Sådan omtalte kemiingeniøren Nathalie Krebs sin drøm om Saxbo, da hun startede stentøjsværkstedet i 1929. Fra sin begyndelse skulle Saxbo lave serieproduktion af brugsting til rimelige priser modsat det eksklusive unikastentøj, som dominerede markedet. 

I samarbejde med Eva Stæhr-Nielsen, som gennem mange år var værkstedets hoveddesigner, og kunsthåndværkere som Gunnar Nylund, Lillian Binderup Jensen, Axel Salto, Jais Nielsen og Kirsten Weeke skabte Saxbo ikoniske genstande. Nathalie Krebs udstyrede værkerne med glasurer, som hun vedblivende udviklede gennem alle årene. 

En egentlig masseproduktion blev det aldrig til, og ved værkstedets sidste brænding i 1968 kunne Nathalie Krebs se tilbage på en omfangsrig produktion med kunstklenodier, som i dag indgår i private og offentlige samlinger. 

Bogen giver et indblik i Saxbos historie fra flere faglige vinkler. Den fortæller om glasurer, brændinger og bundmærker, dokumenterer væsentlige arbejder og skildrer værkstedets internationale betydning og inspirationskilder. Samtidig udfolder den Nathalie Krebs’ liv som iværksætter, glasurkunstner og foregangskvinde i et mandefag. 

Med bidrag af Anders Uhrskov, Jette Hoffmeyer, Mirjam Gelfer-Jørgensen, Kevin Henry, Gunnar Jakobsen, Heidi Laura og Elsebeth Welander-Berggren. Illustreret med talrige historiske fotografier og nyoptagelser af bl.a. Erik Balle Povlsen.

Anmeldelser og omtale

 "Igennem velskrevne tekster og med meget smukke billeder, tegninger og ikke mindst opsætning kommer bogen godt rundt om Saxbos historie – tilsat en eksemplarisk gennemgang af de glasurer, der gjorde Saxbo kendt vidt omkring." – Politiken

  "Murstensværk om keramikvirksomheden Saxbo kommer rundt om det meste og tegner et indgående og kærligt portræt af grundlæggeren Nathalie Krebs. ... Nu har såvel Saxbo som Nathalie Krebs fået sit monument i bogform." – Kristeligt Dagblad

"Utroligt smukt og vidtspændende værk med mange informationer om både Nathalie Krebs og Saxbo. Man får gennem læsningen meget at vide, og det er dejligt at se en kunstbog, der i så deltaljeret grad fortæller historien om en kvinde, hendes værksted, de mennesker, der arbejdede sammen med hende, og den smukke keramik, der blev skabt." – Lektørudtalelse

"Netop takket være arkivmaterialet dokumenteres på herlig vis livet på Saxbo … De mange illustrationer gør denne bog levende og nuanceret og fortæller om tiden og menneskene og et arbejdsfællesskab i en mindre kunstnerisk håndværksvirksomhed omkring midten af det forrige århundrede … Bogen om Saxbo og Nathalie Krebs er blevet den store samlede historie, der var udgivernes formål." – keramiske noter

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 

Saxbo og Nathalie Krebs
Redigeret af: Anders Uhrskov & Jette Hoffmeyer
1. udgave 2023
Hardcover
ISBN: 9788712070931
Antal sider: 426
Pris: 499,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 27-12-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 6100 g (1. oplag)

Kig i bogen