Kirkens nye huse

Kirkens nye huse

Dansk kirkebyggeri efter år 2000

Kirkens nye huse er en status over de seneste 20 års kirkebyggeri i Danmark.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Kirkens nye huse er en status over de seneste 20 års kirkebyggeri i Danmark. Igennem århundreder er der bygget kirker over hele landet, og eksisterende kirker er om- og tilbygget for at imødekomme nye behov. Uanset sekularisering og faldende medlemstal fastholder folkekirken en decentral struktur som sikrer, at der overalt er kort afstand til den nærmeste kirke. Der bygges og ombygges fortsat kirker den dag i dag.

Bogen viser, hvordan det kan gøres. Der er både tale om helt nye kirke­bygninger og eksisterende kirker, der ved en gennemgribende transformation og restaurering fremstår som nye fysiske rammer omkring sognets kirkelige liv. Bogens eksempler kan inspirere og udfordre folke­kirken til videre overvejelser over, hvordan kirkens huse kan udformes.   

Kirkerne er først og fremmest valgt ud fra deres arkitektoniske kvalitet. Hver kirke er beskrevet i tekst, tegninger og fotografier, og en person med særligt kendskab til den enkelte kirke fortæller om den færdige byggeopgave.   

Bogen henvender sig til personer med en kirkelig såvel som en byggefaglig baggrund. Ja til enhver, der ønsker en kritisk arkitektbaseret gennemgang af nyere dansk kirkebyggeri. Ambitionen er at give et samlet overblik og et arkitektfagligt indblik i nyopførte og ombyggede kirker i Danmark.

Bogen er rigt illustreret med fotografier af Torben Eskerod.

Anmeldelser og omtale

"... giver tiltrængt overblik" – Jyllands-Posten

"et solidt stykke arbejde (...) Hvis man interesserer sig for kirker – og navnlig kirkebygninger, er bogen et "must"." – radioupdate.dk

"man har ikke nødig at være særligt kristen, for at finde den spændende (…) den får kapellets varmeste anbefalinger med på vejen." – kulturkapellet.dk

"Det er en meget smuk og oplysende bog, som Kreiner-Møller har begået. Et værk, man tilbringer mange gode og lærerige timer med. Så den må bestemt anbefales enhver, som interesserer sig for emnet. Hver en krone er givet godt ud." – Den Korte Avis

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                            


Forside
Forfatterfoto af Jørgen Kreiner-Møller
Foto: Torben Eskerod
 
Kirkens nye huse - Dansk kirkebyggeri efter år 2000
Jørgen Kreiner-Møller
1. udgave 2022
Hardcover
ISBN: 9788712068662
Antal sider: 272
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 25-02-2022

Kig i bogen

Forfatter

Jørgen Kreiner-Møller

Jørgen Kreiner-Møller

Jørgen Kreiner-Møller, født 1947, er arkitekt og byggeøkonom. Læs mere