Thorvaldsens tegninger

Thorvaldsens tegninger

Et portræt af Thorvaldsen som kunstner og menneske.

-Politiken
Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Bertel Thorvaldsen (1770-1844) tegnede livet igennem både på nyt, rent papir, men ligeså gerne på alt papir, der var indenfor rækkevidde (bagsiden af andre tegninger, bagsider af breve, invitationer, regninger etc.). Thorvaldsens tegninger er først og fremmest skitser til hans skulpturer og relieffer, mere eller mindre gennemarbejdede, men næsten altid af stor kunstnerisk værdi og ekspressivitet. Tegningerne er en vigtig kilde til vores viden og forståelse af tilblivelsesproces og kontekst for Thorvaldsens billedhuggerkunst. 

Bogen rummer en grundig gennemgang af over 150 af Thorvaldsens tegninger samt en indledning med en række kortere afsnit om Thorvaldsens brug af tegningerne, om hans tegnestil og metode, forholdet mellem tegning og skulptur, om forlæg for tegningerne og om, hvordan skiftende tider har set på Thorvaldsens tegninger. 

I bogen gør Stig Miss status over tegningernes fund, brug og reception og giver derefter et både præcist og nuanceret livs- og motivoverblik gennem et yderst velvalgt værkudvalg. Forfatteren formår dermed ikke blot at formidle et billede af Thorvaldsen som tegner og give os indsigt i alsidigheden i hans tegnekunst og motivkredse, men han udvælger og bruger også sine eksempler aktivt til at tegne et portræt af Thorvaldsen som kunstner og som menneske. Med udgangspunkt i tegningerne rejser vi næsten ved siden af Thorvaldsen fra først til sidst med de venner og kolleger, idealer, begivenheder, motiver og værker, der optog ham. Det er et smukt træk, der ophøjer beskrivelserne af tegningerne til noget nær en novellesamling, der hver for sig og samlet skaber et billede af en idealistisk og dybt menneskelig billedhugger og tegner.

Anmeldelser og omtale

 "Lærd og meget velskrevet. (...) En stor bog giver os et samlet overblik over og et meget kompetent indblik i det materiale, som vi har fået lov til at kende." – Politiken

 "... smuk bog (...) Stig Miss skriver let og tilgængeligt..." – kulturkupeen.dk

"Pragtfuldt og virkelig fascinerende værk, der kaster et helt andet lys over Bertel Thorvaldsens kunst. Bogen er gennemført i alle henseender og en nydelse for alle kunstinteresserede." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                                                 


Forside                                                                                           
Thorvaldsens tegninger
Stig Miss
1. udgave 2021
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712060550
Antal sider: 416
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-11-2021

Kig i bogen