Elvis i Danmark

Elvis i Danmark

65 års populærkultur

UDKOMMER 6. NOVEMBER

Læs mere

Da den kun 21-årige Elvis brød igennem i 1956, virkede han alt for sort, anderledes og støjende til sin meget lidt frisindede samtid. Hans larmende musik og frække optræden ramte hele den vestlige verden med et brag, og det fik aviser og ungdomsblade til at advare mod den skrækkelige og obskøne sanger. Selv om Elvis ikke besøgte Danmark, ramte chokket og forargelsen også her for fuld styrke. Overalt rockede, rullede og udfordrede Elvis stive normer for køn, race og sex. Selv da han blev poppet og glamourøs, blev han ved med at præge tiden. Og det fortsatte han med længe efter sin død i 1977.

Med Elvis som omdrejningspunkt tager Bertel Nygaard, lektor i historie ved Aarhus Universitet, læseren gennem den internationale populærkulturs danmarkshistorie fra 1950’erne til i dag. Her er pop, rock og punk, beatler og blomsterbørn, skrigende fans og koldkrigspolitik.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside
 
                                                                              


Forfatterfoto af Bertel Nygaard
Foto: Ib Henriksen                                                                                    
 
Elvis i Danmark - 65 års populærkultur
Bertel Nygaard
1. udgave 2020
Hardcover
ISBN: 9788712062691
Antal sider: 266
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 06-11-2020

Kig i bogen

Forfatter

Bertel Nygaard

Bertel Nygaard

Bertel Nygaard, f. 1977, er ph.d. og lektor i historie ved Aarhus Universitet og forfatter til bl.a. Håb (Tænkepauser, 2015) og Grundloven 1849 (100 danmarkshistorier, 2017). Læs mere