De sidste drømmere

De sidste drømmere

Roskilde Festival i et halvt århundrede

UDKOMMER 30. OKTOBER

Læs mere

Roskilde Festival er musikminder og stjernestunder, der væver sig ind i tusindvis af menneskers liv. Det er en institution i dansk kultur, som mange har et nært forhold til, føler ejerskab over eller har en markant holdning til. Festivalens historie kan gøre os klogere på vores kultur – både det, der skiller os, og det, der samler os.

Denne bog undersøger det markante aftryk, som Roskilde Festival har sat på dansk kulturliv. Meget større end gymnasieeleverne Mogens Sandfær og Jesper Switzer Møller anede, da de arrangerede den første interimistiske Sound Festival på Dyrskuepladsen i 1971.

Roskilde Festival er uden sidestykke 68-generationens største bidrag til dansk kulturliv. Efterkrigstidens unge mennesker ville sætte kroppen fri og give fællesskabet plads i et utopisk frirum. Bogen analyserer, hvordan Roskilde Festival som selverklæret holdningsfestival har udviklet sig både med og imod tankegodset fra ungdomsoprøret.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside
 
                                                                              


Forfatterfoto af Anna Ullman                                                                                   
 
De sidste drømmere - Roskilde Festival i et halvt århundrede
Anna Ullman
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712059615
Antal sider: 304
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 30-10-2020

Kig i bogen

Forfatter

Anna Ullman

Anna Ullman

Anna Ullman, f. 1979, er kritiker, journalist og kommentator på Weekendavisen med særlig interesse for kulturanalyse og brudfladerne mellem kunst, pop og politik. Læs mere