De fem franske kokke

De fem franske kokke

Historien om gastronomiens udvikling i Danmark

De fleste danskere ved, at vi i dag har en af de mest interessante og velestimerede madscener i verden. De færreste ved dog, hvordan vi er nået dertil.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

De fleste danskere ved, at vi i dag har en af de mest interessante og velestimerede madscener i verden. De færreste ved dog, hvordan vi er nået dertil. 

Det hele begyndte i 1970 på en café ved siden af Hostellerie de la Poste i byen Avallon i Frankrig, hvor det lykkedes ægteparret Lene og Sven Grønlykke at overtale den 25-årige kok på La Poste, Michel-Patrick Michaud, til at komme til Danmark og skabe et fransk menukort på deres nyrenoverede kro i Faldsled, der skulle åbne i 1971.

Herfra begyndte udviklingen af det danske køkken, som vi kender i dag, og det var en sej kamp, for Danmark var et gastronomisk uland. Men sammen med sine fire landsmænd, Jean-Louis Lieff­roy, Christian Bind, Daniel Letz og Francis Cardenau, foretog Michaud nogle af de mest afgørende kvantespring i dansk madhistorie. 

Det er omkring disse fem franske kokke, denne fortælling bevæger sig, men den fortæller også om nogle af de danske personligheder i og uden for køkkenet, der var med til at få det til at ske.

Disse fem franske kokke brød hele tiden nye grænser for det danske køkken, mens de oplærte og inspirerede en stor og talentfuld skare af danske kokke, der sidenhen har videreudviklet det danske køkken, der i dag befinder sig på højeste internationale niveau.

Anmeldelser og omtale

"Denne grundige og dejligt nørdede udgivelse fortjener at komme på pensumlisten hos det madinteresserede publikum. Forfatteren har givet masser af plads til at lade kokkene tale direkte til læseren gennem citater, der gør teksten levende og nærværende, især fordi deres køkkenjargon og bandeord heldigvis ikke er redigeret ud. Og der er masser af sjove anekdoter, der illustrerer, hvordan alle dem, der har været involveret i rejsen fra kulinarisk udørk til gastronomisk epicenter, først og fremmest har mestret det umuliges kunst." – Weekendavisen

”For alle læsere med interesse for gastronomi. (…) Velskrevet og veldisponeret fortælling om gastronomiens fremkomst i Danmark. Den kronologiske struktur giver et superfint overblik over udviklingen og undervejs er der mange interessante historier og anekdoter.” – Lektørudtalelse

"... en tankevækkende påmindelse om, hvor kort tid siden det er, at Danmark var et gastronomisk uland." – Gastro

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse






Forside                                                                                           

Forfatterfoto af Espen Uldal                                                                                       
Foto: Privat                                                                              


                                                                                    
 
De fem franske kokke - Historien om gastronomiens udvikling i Danmark
Espen Uldal
1. udgave 2021
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712064657
Antal sider: 288
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 29-10-2021

Kig i bogen

Forfatter

Espen Uldal

Espen Uldal

Espen Uldal har som featurejournalist blandt andet skrevet for magasinerne Euroman og Gastro. Læs mere