Smagen af Kina

Smagen af Kina

En mad- og slægtshistorie

UDKOMMER 11. OKTOBER

Læs mere

Smagen af Kina følger Xinxin Ren Gudbjörnsson sin kinesiske slægt i en meget turbulent tid i Kinas lange historie: fra kejserrige over borgerkrig og japansk invasion til folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag. 

Vi træffer Xinxins stædige oldefar, der i slutningen af 1800-tallet rejste til Sichuan med en drøm om at gøre chili populært. Vi går med hendes oldemor på snørede fødder til marked i 1930’erne og møder både kommunisterne og nationalisterne, støder på den lokale ægteskabsmægler og mærker glæden og smerten, når familien samles og skilles. Vi kommer tæt på Xinxins elskede farmor og får historien om Xinxins far, der i sin ungdom rejste næsten 2.000 km for at komme i offentlig audiens hos Mao. Tilfældigheder førte familien tæt på den politiske partitop. Og tilfældigheder bragte Xinxin til Danmark, da hun var 12. 

Xinxin fortæller sin slægts historier, sådan som de huskes i familien. Undervejs i bogen deler hun gavmildt opskrifter fra familiens rustikke køkken og krydrer med stærke personlige holdninger og smagsdomme. 

Smagen af Kina er en mad- og slægtshistorie – og en kærlighedserklæring til Kina, kineserne og det kinesiske køkken. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 


Forfatterfoto af Xinxin Ren Gudbjörnsson
Foto: Emma Sejersen
Smagen af Kina - En mad- og slægtshistorie
Xinxin Ren Gudbjörnsson
1. udgave 2023
Hardcover
ISBN: 9788712072195
Antal sider: 256
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 11-10-2023

Kig i bogen

Forfatter

Xinxin Ren Gudbjörnsson

Xinxin Ren Gudbjörnsson

Xinxin Ren Gudbjörnsson bor i Danmark, men er født og opvokset i Kina. Hun skriver faglitteratur og skønlitteratur, som udgives både i Kina og Danmark. Læs mere