Nationale drømme

Nationale drømme

Historien om Canada

UDKOMMER 26. AUGUST

Læs mere

Enormt, vildt og koldt. Sådan har canadiske forfattere og kunstnere i århundreder portrætteret Canada, og det barske liv i ødemarken er en vigtig national fortælling. Men Canada er mere end vild natur. Canada er også en mosaik af kulturer og folk.

Nationale drømme – historien om Canada er en forskers nysgerrige og personlige indføring i Canada, der insisterer på en fælles nationalitet på trods af befolkningsgruppernes vidt forskellige og ofte uforenelige nationale drømme. Michael Böss rejser fra St. John i øst til Yukon i vest og fra kolonitidens pelsjægere til nutidens politiske skandaler. Han guider os gennem Canadas historie, dykker ned i kunst og litteratur, taler med canadiere og gør holdt i reservater, storbyer og museer. 

Resultatet er den store bog om Canada, der i 1867 blev grundlagt ved historiske tilfældigheder og politiske kompromiser, og som lige siden har kæmpet for at se kulturel mangfoldighed ikke kun som et vilkår, men som en styrke. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                               


Forside
Forfatterfoto af Michael Böss
Foto: Poul Ib Henriksen
 
Nationale drømme - Historien om Canada
Michael Böss
1. udgave 2022
Hardcover
ISBN: 9788712068723
Antal sider: 424
Pris: 399,95 kr.
Udgivelsesdato: 26-08-2022

Forlag: Nord Academic

Kig i bogen

Forfatter

Michael Böss

Michael Böss

Michael Böss, f. 1952, er dr.phil., historiker og lektor emeritus ved Aarhus Universitet. Læs mere