Dante Alighieri

Dante Alighieri

Latinske skrifter

I denne bog bliver Dantes latinske forfatterskab for første gang præsenteret samlet.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Dante Alighieri (1265-1321) er en af verdenslitteraturens allerstørste skikkelser. Hans hovedværk, skrevet på italiensk, Komedien eller Den Guddommelige Komedie, er oversat til dansk hele tre gange og anses for et af verdenslitteraturens absolutte højdepunkter. Dantes betydning som forfatter er så stor, at også andre af hans værker fortjener vores opmærksomhed, selvom de overskygges af Komedien.

Dante var en flittig forfatter, som skrev både på sit italienske modersmål og på latin, periodens mest udbredte litterære og videnskabelige sprog. Denne bog handler netop om denne sidstnævnte del af forfatterskabet, der omfatter et værk om retorik, poetik og de italienske dialekter, De vulgari eloquentia, og et politisk og statsfilosofisk værk kaldet Monarkiet, på latin Monarchia. Hertil kommer en samling breve, Epistolae, to lange og komplicerede hyrdedigte, de såkaldte ekloger, på latin Eclogae, og manuskriptet til en naturvidenskabelig forelæsning om vand og jord, Quaestio de aqua et terra.

I denne bog bliver Dantes latinske forfatterskab for første gang præsenteret samlet. Det gøres af nogle landets ypperste kendere af Dante og med oversættelser af nogle af de værker, som vi har savnet på dansk, nemlig et udvalg af brevene, de to ekloger og den lille afhandling om vand og jord.

Denne bog indgår i serien LATINERKVARTERET, der udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).

Anmeldelser og omtale

 "viser Dantes levende engagement i sin samtids kulturelle og politiske forhold, og den giver et indtryk, også til læsere uden kendskab til latin, af den rige citatkunst, Dante beherskede, hvor klassiske og bibelske citater væves elegant sammen i teksten med et væld af betydninger og allusioner til følge." – Kristeligt Dagblad

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside                                                                                 Dante Alighieri - Latinske skrifter
Christian Høgel, Hanne Roer & Ditlev Tamm
1. udgave 2022
Softcover
ISBN: 9788712067276
Antal sider: 149
Pris: 199,95 kr.
Serie: Latinerkvarteret
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 14-01-2022

Kig i bogen