Hvis (atom)krigen kommer

Hvis (atom)krigen kommer

Bogen opruller fortællingen om Danmarks frygt og håb under den kolde krig, og der kastes lys på nogle af de hemmeligholdte planer, som efter Murens fald lige så stille blev lagt i skuffen.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Da de første atombomber i 1945 detonerede over Japan, trådte verden ind i atomalderen. Begejstringen for den nye teknologi blev til bekymring, i takt med at våbenkapløbet mellem Warszawapagten og NATO tog til. 

I Danmark iværksatte myndighederne omfattende, men hemmelige planer, der skulle sikre befolkningens og det danske demokratis overlevelse i tilfælde af krig. 

Hvis (atom)krigen kommer opruller fortællingen om Danmarks frygt og håb under den kolde krig, og der kastes lys på nogle af de hemmeligholdte planer, som efter Murens fald lige så stille blev lagt i skuffen. 

Anmeldelser og omtale

"Over 152 sider og med et væld af flotte illustrationer får læseren et til tider næsten skræmmende indblik i den hemmelige og detaljerede planlægning … Alt i alt har de to museumsinspektører et godt greb om stoffet, formidlingsmæssigt er det et flot og læseværdigt arbejde. … en nødvendig bog, ikke mindst i forhold til de yngre generationer, der ikke har levet med og oplevet den kolde krig efter 2. Verdenskrig." – Historie-online.dk

 "...  en bog om et stykke væsentlig danmarkshistorie. Der er ikke sparet på udstyret. Bogen indeholder et væld af fotos blandt andet af inventaret i anlægget, tegninger, propaganda plakater m.v. Papirkvaliten er også i top." – Bogvægten.dk

"Hvis (atom)krigen kommer er en superinteressant bog. ... Bogen er velskrevet og takket være de mange farvefotos giver den læseren et indblik i såvel perioden samt arbejdet med at få etableret REGAN vest." – Kulturkapellet.dk

"Bogens illustrationer af artefakterne, i form af pjecer, valgplakater, værgemateriale samt fotos fra beskyttelsesrum og kommandocentraler gør, at bogen er uhyre interessant at bladre igennem. Dens tekst er skarp og informativ, uden at begå for mange ekskurser, så man taber fokus."
– Netavisen Pio

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside                                                                                                 
Hvis (atom)krigen kommer
Ulla Varnke Sand Egeskov & Bodil Frandsen
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712069034
Antal sider: 152
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 15-01-2024

Kig i bogen

Lignende bog