De tolv cæsarer

De tolv cæsarer

Magtens billeder fra antikken til den moderne verden

De tolv cæsarer er en fascinerende historie om, hvordan afbildningerne af de romerske magthavere har påvirket kunsten, kulturen og billedet af magten i mere end 2000 år.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

De tolv cæsarer er en fascinerende historie om, hvordan afbildningerne af de romerske magthavere har påvirket kunsten, kulturen og billedet af magten i mere end 2000 år. 

Hvordan ser magtens ansigt ud? Hvem fejres i kunsten og hvorfor? Og hvordan reagerer vi på statuer af politikere, vi ikke bryder os om? 

De tolv cæsarer fortæller Mary Beard – med udgangspunkt i vore dages ”skulpturkrige” – hvordan portrætterne af de rige, de mægtige og de berømte i den vestlige verden er blevet formet af billedet af de romerske kejsere, især de tolv cæsarer, fra den hensynsløse Julius Cæsar til den fluepinende Domitian. Bogen undersøger, hvorfor disse morderiske autokrater har optrådt så ofte i kunsten fra antikken og renæssancen frem til i dag, hvor politiske ledere stadig kan risikere at blive karikeret. 

Til grund for bogen ligger et fascinerende detektivarbejde, og Mary Beard fortæller en medrivende historie om nogle af de mest udfordrende og foruroligende magtportrætter, der nogensinde er blevet skabt. 

Anmeldelser og omtale

 ”Med anekdoter, viden og indsigt får vi inciterende og visionære læsninger af kejserfigurens forgrenede udvikling. Helt op til vor tids totalitære stater med træk af imperium, overherredømme og herskermentalitet. Oplagt julegave til hende i empirekjole og ham med cæsarfrisure.” – Politiken

"... Mary Beard [er] et lysende eksempel på, hvordan selv svært stof kan formidles, så læserne fanges. ... I bogen De tolv cæsarer. Magtens billeder fra antikken til den moderne verden går hun på jagt efter de romerske kejserportrætter, der har sat markante spor helt op til vore dage. Og som altid med spændende, fascinerende og perspektiverende resultater" – historie-online.dk

"Mary Beard har en god evne til at formidle og gøre emnet levende. ... Det er en øjenåbner, ikke mindst kunsthistorisk." – Noter
Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
  Pressemeddelelse

Forside
     
 
  Forfatterfoto af Mary Beard                                                                                 
Foto: Caterina Turroni - Lion TV                                     
 


     
De tolv cæsarer - Magtens billeder fra antikken til den moderne verden
Mary Beard
Oversat af: Anders Nygaard
1. udgave 2022
Hardcover
ISBN: 9788712070399
Antal sider: 528
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-11-2022

Kig i bogen

Forfatter

Mary Beard

Mary Beard

Mary Beard, født 1955, er professor i antikkens historie ved University of Cambridge og forfatter til en lang række udgivelser om den klassiske oldtid. Læs mere