Danskere i verden

Danskere i verden

Op gennem tiden og helt til i dag er hundredtusindvis af danskere udvandret til fremmede lande og har sat aftryk på verdenshistorien – med Danmark i bagagen.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Op gennem tiden og helt til i dag er hundredtusindvis af danskere udvandret til fremmede lande og har sat aftryk på verdenshistorien – med Danmark i bagagen. 

De seks beboede verdensdele er gennem historien af mange forskellige grunde blevet opsøgt af driftige danskere. De har været opdagelsesrejsende og eventyrere. Helbredere, frelsere og fanatikere. Idealister og aktivister. Undertrykkende slavehandlere, visionære forretningsfolk, toneangivende kunstnere, geniale tænkere eller desperate fattige på jagt efter et bedre liv. 

Nogle danskere blev fyrtårne og lyste op. Andre døde og forsvandt i glemsel. Fælles for dem er, at de var lokket af eventyr og drømmen om at finde lykken. 

Og historien fortsætter – lige nu er danskere overalt på jorden stadig i gang med at skrive sig ind i verdenshistorien. 

I denne bog fortælles nye og overraskende historier om, hvor og hvordan danskere præger og har præget verden – både i det helt store og i det ganske små. På godt og på ondt. 

Med forord af Stéphanie Surrugue. Udgivet i samarbejde med DR.

Anmeldelser og omtale

 "Værket er interessant ved, at den har medtaget personer fra flere århundreder, som alle har betydet noget for det land de emigrerede til." – Kulturinformation

"En både underholdende og interessant bog med et kortere, mere dynamisk "udefra-ind"-perspektiv, end det vi normalt ser i forskellige biografier om mere eller mindre kendte danskere." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                  


Forside
 
Danskere i verden
Mette Buch Jensen, Jeanne Dahl Olsen & Anne Blume
1. udgave 2023
Hardcover
ISBN: 9788712072218
Antal sider: 216
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 14-04-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 94 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfattere

Mette Buch Jensen

Mette Buch Jensen

Mette Buch Jensen, f. 1971, er journalist, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1998, cand.public, Aarhus Universitet 2011 og beskikket censor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2022-2026. Læs mere

Jeanne Dahl Olsen

Jeanne Dahl Olsen

Jeanne Dahl Olsen, f. 1996, er cand.mag. i Medievidenskab med profil i Journalistik, Aarhus Universitet 2021. Læs mere

Anne Blume

Anne Blume

Anne Blume, f. 1977, er redaktør, DR Livsstil og Fakta, Aarhus, journalist, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2006, BA i Samfundsfag, Aarhus Universitet 2001 og beskikket censor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 2022-2026. Læs mere