Menneskeslægten

Menneskeslægten

I juni 1944 tages den franske modstandsmand Robert Antelme til fange af Gestapo og sendes til koncentrationslejren Buchenwald og senere arbejdslejren Gandersheim.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Juni 1944. Den franske modstandsmand Robert Antelme tages til fange af Gestapo og sendes til koncentrationslejren Buchenwald og senere arbejdslejren Gandersheim. Da de allierede nærmer sig lejren i løbet af foråret 1945, evakueres fangerne først til fods og siden med tog til koncentrationslejren Dachau. Da den senere præsident François Mitterand, der var aktiv i modstandsbevægelsen, besøger Dachau efter befrielsen, finder han Antelme i den aflukkede del af lejren, hvor de syge og fortabte tilfælde er lukket inde. Det lykkes at evakuere Antelme og bringe ham tilbage til Paris, hvor hustruen, forfatterinden Marguerite Duras, venter på ham. 

Menneskeslægten beretter om dagligdagen i lejrene og fangernes kamp for at overleve i et hierarki, der har døden som en konstant horisont, om fangernes indbyrdes forræderier og venskaber og SS’ernes vold. Det er samtidig en refleksion over, hvad det vil sige at være menneske, når livet er reduceret til viljen til at holde sig i live. Bogen udkom i 1947 og betragtes som et af de vigtigste vidnesbyrd fra Anden Verdenskrig. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 

Menneskeslægten
Robert Antelme
Oversat af: Niels Lyngsø
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712065814
Antal sider: 404
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 28-09-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 384 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Robert Antelme

Robert Antelme (1917-1990) blev født i Sartène på Korsika. Læs mere

Lignende bog