En bid af paradis

En bid af paradis

Bjørn Wiinblad og hans tid

UDKOMMER 31. AUGUST

Læs mere

Alle kender Bjørn Wiinblad – men vi kender ham slet ikke.

Biografien En bid af paradis ser ham for første gang på baggrund af hans tid og spørger nysgerrigt til, hvorfor netop Wiinblads eventyrlige dekorationer fik så stort et publikum i efterkrigstiden. Og ikke bare i Danmark; bogen følger Wiinblad ud i verden til New York, Centraleuropa, Japan og Texas, hvor han havde sin største gennemslagskraft.

Bredden i Wiinblads værk vil være en overraskelse for de fleste, og endnu mere hans stærke kontakter til datidens designmiljø. Han var slet ikke den ener, som han ofte er blevet udråbt til. Tværtimod var hans moderne, følsomme stil en del af en større bølge i tidens internationale design.

Tro mod sin socialdemokratiske baggrund leverede Wiinblad masseproduceret hverdagsskønhed til folket, imens hjemmet selv forandrede sig med den nye velstand i 1950’erne. Hvorfor valgte så mange at leve med Wiinblad dekorationer? Hvad betyder hjemmets genstande egentlig for os? Og er der en særlig trang til at drømme om en mere harmonisk verden i krisetider og omgive sig med billeder af idyl og glæde? Det er en helt ny Wiinblad, som kommer til syne i svarene.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
 

Forside 

Forfatterfoto af Heidi Laura
Foto: Ine Boasson

En bid af paradis - Bjørn Wiinblad og hans tid
Heidi Laura
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712056324
Ca. 360 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Forfatter

Heidi Laura

Heidi Laura

Heidi Laura (f. 1966) er ph.d. og journalist ved Weekendavisen. Læs mere