Kætter

Kætter

FÅS KUN SOM E-BOG

”Dette er en optimistisk bog. Jeg vil gerne inspirere, ikke til endnu en krig mod terror eller ekstremisme, men til en ægte debat om og i den muslimske verden.” – Ayaan Hirsi Ali i Kætter.

Læs mere

En muslimsk reformation er den eneste måde, hvorpå vi kan sætte en stopper for terrorens rædsler, hellige krige samt massiv undertrykkelse af alt fra kvinder over kristne mindretal til anderledes tænkende muslimer.

For ifølge den anerkendte debattør, forfatter og menneskerettighedsforkæmper Ayaan Hirsi Ali kan hverken muslimer eller Vesten blive ved med at ignorere det faktum, at dele af islam ganske enkelt er uforenelige med de værdier, som udgør fundamentet i frie, demokratiske samfund.

Men sådan behøver det ikke være. Godt nok har det arabiske forår endnu ikke leveret de demokratiske forandringer i Mellemøsten, som mange – ikke mindst i Vesten – havde håbet på. Men de folkelige oprør har afsløret et hidtil uset mod til at trodse autoriteter, tænke selv og råbe højt. Og netop det faktum giver – ifølge forfatteren – håb om forandring, også når det gælder religiøse doktriner, der ikke har forandret sig i mere end 1.400 år.

I Kætter leverer Ayaan Hirsi Ali et begavet svar på de udfordringer, som islam kæmper med – og som Vesten først for alvor er ved at forstå. Bogen er samtidig en invitation til en nødvendig debat og en indtrængende bøn om en fredelig og tiltrængt modernisering af en religion, som mere end halvanden milliarder mennesker bekender sig til.

For som Hirsi Ali skriver: ”Fraværet af en muslimsk reformation var det, der i sidste ende drev mig til at blive en vantro, en nomade, og nu en kætter. Kommende generationer af muslimer fortjener bedre.”Derfor indeholder Kætter fem konkrete reformforslag, der kan være med til skabe en verden i gensidig tolerance og respekt. Uden frygt for terror i Allahs navn.

Anmeldelser og omtale

 "En tankevækkende, vigtig og modig bog, der bør læses af alle, som vil have en mening om en af vor tids største udfordringer." Berlingske

 ”En fantastisk god bog.” Ekstra Bladet

  – Politiken

  – Jyllands-Posten

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.  


Pressemeddelelse
Forside

Billede af bogen

Forfatterfoto af Ayaan Hirsi Ali   
Foto: Brigitte Lacombe
Kætter - FÅS KUN SOM E-BOG
Ayaan Hirsi Ali
1. udgave 2015
ISBN: 9788712051299
Antal sider: 292
Pris: 0,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 23-04-2015

Kig i bogen

Forfatter

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali (f. 1969) er født i Somalia og tidligere stærkt troende muslim. Læs mere


Lignende bog