Smuglerlandet Danmark

Smuglerlandet Danmark

Mennesker, sprut og cigaretter

Opfindsomheden var stor, når billige varer skulle fragtes uden om tolderne og ind i Danmark.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Whisky, silke og cigaretter gemt mellem søm, i hemmelige rum og under tøjet. Trillebøre fyldt til randen med brunt sukker og store dunke sprit på slæb. Opfindsomheden var stor, når billige varer skulle fragtes uden om tolderne og ind i Danmark. 

I århundreder har danskerne snydt og smuglet for millioner. Smuglerlandet Danmark er den første samlede fortælling om lyssky forretninger, der længe var acceptabelt tidsfordriv. End ikke gudfrygtige og ordentlige folk fik moralske tømmermænd. 

I bogen forfølger forfatteren smugleriet i de danske farvande og grænseområder fra midten af 1700-tallet til i dag, og han viser, hvordan staten trods fintmasket kontrol og stramme love mistede kontrollen ved vandkanten. Problemerne var især synlige i Det Sydfynske Øhav. Her havde sømænd og færgedamer vind i sejlene, tolderne lukkede øjnene, og de lokale holdt sammen mod staten. 

Nils Valdersdorf Jensen, historiker og afdelingsleder ved Svendborg Museum, tegner et ædrueligt portræt af Danmark som smuglerland. 

Udgivet i samarbejde med Svendborg Museum og Museet for Søfart

Anmeldelser og omtale

 "Det er yderst fortjenstfuldt, at Nils Valdersdorf Jensen har sat den danske smuglerhistorie på plads i dette velillustrerede værk." – Kulturen.nu

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside                                                                                                 
Smuglerlandet Danmark - Mennesker, sprut og cigaretter
Nils Valdersdorf Jensen
1. udgave 2022
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712068716
Antal sider: 288
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 18-11-2022

Kig i bogen