Vi omskriver livets kode

Vi omskriver livets kode

Historien om hvordan mennesket kom til at kontrollere evolutionen

Med genredigeringsteknikken CRISPR står vi mennesker med den ene fod i en ny tidsalder. En tidsalder, hvor vi kan mikse gener og redesigne alt liv.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Med genredigeringsteknikken CRISPR står vi mennesker med den ene fod i en ny tidsalder. En tidsalder, hvor vi kan mikse gener og redesigne alt liv – fra de mindste mikrober til de største pattedyr. Hvor vi kan udrydde sygdomme i babyer, før de bliver født, helbrede ellers uhelbredelige sygdomme, få bakterier til at producere de råstoffer, vi mangler, og måske endda bringe uddøde dyr tilbage til livet. Fx en mammut. 

Denne bog fortæller den fascinerende historie om opdagelsen af generne frem til opdagelsen af CRISPR for godt tyve år siden og om mulighederne i den teknologi, der spås at blive definerende for det 21. århundrede. Baseret på interviews med førende danske og udenlandske forskere på området og pakket ind i gode fortællinger og historien om en mystisk sygdom i forfatterens egen familie sætter bogen fokus på det næste kapitel i menneskehedens historie, hvor vi får mulighed for fuldstændigt at kontrollere evolutionen. 

Hvis vi vil. 

Anmeldelser og omtale

"En flot formidlet bog om en teknologi, der kommer til at have store konsekvenser for hele menneskeheden. Jeppe Kyhn Knudsen leverer teksten med entusiasme og fortælleglæde ... Et vedkommende, tankeprovokerende og oplysende værk, der i sin form er både letlæst og vanvittigt informerende. Populær videnskabslitteratur af høj karat." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside
 

Forfatterfoto af Jeppe Kyhne Knudsen
Foto: Frank Pedersen

 


 
Vi omskriver livets kode - Historien om hvordan mennesket kom til at kontrollere evolutionen
Jeppe Kyhne Knudsen
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712069539
Antal sider: 240
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 09-05-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 292 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Jeppe Kyhne Knudsen

Jeppe Kyhne Knudsen

Jeppe Kyhne Knudsen (f. 1986) er videnskabsjournalist og har i en årrække dækket videnskab for DR. Læs mere