30 mænd og en kvinde

30 mænd og en kvinde

Folketingets formænd fra 1850

Folketingets formand er langt mere end en kransekagefigur uden politisk indflydelse. Og det er langtfra ligegyldigt, hvem der sidder på posten.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Folketingets formand er langt mere end en kransekagefigur uden politisk indflydelse. Og det er langtfra ligegyldigt, hvem der sidder på posten. 

Der har været 31 formænd siden folkestyrets fødsel for 170 år siden – 30 mænd og en kvinde. Nogle har virkelig ønsket at blive formand, fordi det er prestigefyldt, mens andre kun nødtvungent har påtaget sig rollen. Nogle er valgt med hele Folketingets opbakning, andre med snævert flertal og et par stykker ved kampafstemning. 

Formandens rolle er at repræsentere og forsvare folkestyret generelt og at sikre respekten for folkestyret og det politiske arbejde. Formanden er chef for Folketingets administration og dermed med til at bestemme, hvilke arbejdsbetingelser Folketingets medlemmer skal have. Formanden er valgt for et politisk parti, men skal samtidig også repræsentere hele Folketinget. Det har de forskellige formænd håndteret meget forskelligt. 

Denne bog fortæller en anderledes politisk danmarkshistorie og præsenterer alle Folketingets formænd siden 1850. Undervejs beskrives både Folketingets, formandsrollens og demokratiets udvikling i Danmark.

Anmeldelser og omtale

 "Tidligere folketingsbibliotekar Hanne Rasmussen er gået grundigt til værks i bogen om Folketingets formænd, der giver en spændende vinkel på den politiske historie."– Bertel Haarder, Altinget

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                             


Forside
 
30 mænd og en kvinde - Folketingets formænd fra 1850
Hanne Rasmussen
1. udgave 2021
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712061168
Antal sider: 328
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 30-11-2021

Kig i bogen