Entreprenørstaten

Entreprenørstaten

Hvorfor vælgernes ønsker forsvinder op i den blå luft – og hvordan vi fikser det

Dansk politik går i tomgang. Og det selv om over 700.000 offentligt ansatte går på arbejde for at udforme og udrulle politikernes ønsker.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Dansk politik går i tomgang. Og det selv om over 700.000 offentligt ansatte går på arbejde for at udforme og udrulle politikernes ønsker. 

I denne bog opføres en (nerve)pirrende fortælling om det danske folkestyre. I centrum står politikere, journalister og embedsmænd fanget i deres eget spin som magtesløse sjæle, der løber hurtigere og hurtigere – men alligevel må erkende, at for meget sander til i pseudopolitik. Spørgsmålet rejser sig: Kan vi i dag overhovedet drive politiske forandringer? 

Alt for sjældent løser reformerne nemlig de store problemer i vores samfund såsom klima, tech, ulighed og vækst. Eller bare de nære emner som folkeskole, jobformidling, integration, skatteindkrævning og socialpolitik. Og konsekvensen er klar: Når vælgernes ønsker forsvinder op i den blå luft, så udhuler det vores demokrati. 

Gennem nye data, videnskabelige artikler, historisk materiale og 50 interviews med nøgleaktører viser bogen, at mange af de uløste problemer er såkaldte ’vilde problemer’. Det er sammenviklede problemer, som konkurrencestaten har svært ved at tøjle. 

En vej ud af dette morads er opbygningen af en entreprenørstat. Det er en stat, som begejstrer ved at udvælge få månelandingsprojekter, som er så store og svære, at vi kun løser dem på tværs af offentlig, privat og civilsamfund. Entreprenørstaten åbner sig altså mod omverdenen og giver sig tid til at lege, udvikle, teste og skalere i et langt sejt træk for at bringe troen på politik tilbage.

Anmeldelser og omtale

 "Entreprenørstaten er et af de bedste indspil i demokratidebatten længe. (...) Videnskabelige analyser, data, samtaler og journalistiske observationer krydres med held." – Altinget

"Sigge Winther Nielsen afdækker et påtrængende problem med vores folkestyre. Og hans bog har bestemt potentialet til at kunne sætte gang i et opgør med den pseudopolitik, der i alt for høj grad har vundet frem." – Dagbladet Information

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af Sigge Winther Nielsen                                                    
Foto: Søren Rønholt                                    

Entreprenørstaten - Hvorfor vælgernes ønsker forsvinder op i den blå luft – og hvordan vi fikser det
Sigge Winther Nielsen
1. udgave 2021
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712064633
Antal sider: 383
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 18-05-2021

Kig i bogen

Forfatter

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen er uddannet cand.scient.pol. og ph.d. i statskundskab. Læs mere