Et forsvar for storbyen

Et forsvar for storbyen

Tæt, højt og fælles er vejen til bæredygtighed i det 21. århundrede

Denne bog er et faktabaseret forsvar for storbyen. Og den bringer provokerende og nye indsigter til kampen mellem land og by.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Står man ved Åboulevardens indkørsel til København, er det svært at se, at man er kommet til en bæredygtig succeshistorie. Bispeengbuens støj og trafik trænger sig på. Men bag biler og beton gemmer sig en anden virkelighed: København er grundlæggende grøn. De fleste bor småt, tæt og højt, de smider mindre ud til affald, de kører mindre i bil og mere på cykel. Og en københavners udledning af klimagasser er blot halvdelen af den almindelige danskers. 

Alligevel har København få venner i debatten. Den er blevet kaldt ”banal”, et ”parallelsamfund for overklassen” og et ”parcelhuskvarter på højkant”. Skiftende regeringer er enige om at flytte arbejdspladser og uddannelser væk. Og når byen tager initiativ til at vokse, møder tusinder op med skilte og vrede budskaber om at stoppe byggeri på byens åbne arealer. 

Men København er hverken en økokatastrofe eller rigmandsghetto, tværtimod er byen et værn mod klimakrisen. Og med udsigt til 300.000 flere indbyggere de kommende 15 år bør danskerne opgive drømmen om selvforsynende økosamfund på landet og i stedet lade de store byer vokse sig større. 

Denne bog er et faktabaseret forsvar for storbyen. Og den bringer provokerende og nye indsigter til kampen mellem land og by.

Anmeldelser og omtale

"Simon Kjær Hansens debatbog Et forsvar for storbyen er et must-read for KV21-kandidater. Og faktisk også for alle os andre. (...) For her er noget at blive klogere på og fakta at tage med i diskussioner om byplanlægning, fremtidig bosætning og bæredygtighed." – kommunen.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside                                                                                           

Forfatterfoto af Simon Kjær Hansen
Foto: Eva Raunborg                                                                             


                                                                                    
 
Et forsvar for storbyen - Tæt, højt og fælles er vejen til bæredygtighed i det 21. århundrede
Simon Kjær Hansen
1. udgave 2021
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712065630
Antal sider: 243
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-09-2021

Kig i bogen

Forfatter

Simon Kjær Hansen

Simon Kjær Hansen

Simon Kjær Hansen (født 1977) har de seneste seks år været global direktør i den verdensomspændende sammenslutning af byer C40 Cities. Læs mere