Kasper Birch

Kasper Birch

Kasper Birch, f. 1976, er uddannet fra Den Danske Filmskole og arbejder i tv-branchen som klipper og instruktør.

Om forfatteren

Han har i mange år lavet tv-satire og comedy, senest ’Tæt på sandheden’ på DR med Jonatan Spang.

Foto: Henrik Edelbo

Book et foredrag

Helbredsangst eller sygdomsangst er den lidelse de fleste kender som hypokondri. Det skønnes at mellem 130 - 150.000 danskere lider af det i behandlingskrævende grad. Men hvad er helbredsangst egentlig? Handler det overhovedet om sygdom? Hvad er det der udløser helbredsangst og kan man blive rask igen?
Kasper Birch har selv lidt af helbredsangst i en sådan grad at han måtte foretage nogle grundlæggende ændringer i sit liv.
Kasper satte sig at undersøge hvorfor han selv udviklede det. Han talte med forskellige eksperter, og opdagede at alt det han troede løste problemet i virkeligheden gjorde det værre. Han blev mere bevidst om mekanismerne bag og årsagerne til helbredsangsten og lærte på den måde at leve med og kontrollere lidelsen. De erfaringer blev til bogen ”Jeg er syg, men fejler ikke noget”.
Foredraget giver en personlig vinkel på lidelsen og fortæller hvordan det opleves indefra. Hvorfor det er så skamfuldt at tale om, og hvordan netop det at tale om det kan hjælpe.
Foredraget er relevant for andre med helbredsangst, deres pårørende og folk der interesserer sig for sindet og angstlidelser.

Book på:

foredrag@kasperbirch.dk