Mette Bording Nybo

Mette Bording Nybo

Mette Bording Nybo, f. 1974, er cand.mag. i fransk og dansk og arbejder som gymnasielærer på Viborg Katedralskole.

Om forfatteren

Mette Bording Nybo søger hele tiden at blive klogere på, hvad det vil sige at være menneske, og hun oplever, at man, når man med ordene blotter sig og rækker ud, får så meget igen.

Mette har en kæreste og er mor til tre sønner.

Foto: Sisse Langfeldt

Book et foredrag

Frygt ikke – elsk kun. Et foredrag om at se døden i øjnene og finde styrke i kærligheden.

Når en familie rammes af sygdom og død, bliver kærligheden den eneste sikre havn, man kan søge hen i. Da Mettes mand Thomas som 41-årig blev syg af kræft, væltede familiens verden, og de skulle i fællesskab skabe en ny platform for både den syge, den pårørende og børnene. Thomas så modigt dødens komme i øjnene, og Mette forsøgte parallelt hermed at forberede sig på det uafvendelige: at hun ville komme til at miste sin ægtefælle, sin sjæleven, sin livsledsager. Prædikatet enke og de kulturelt indlejrede forventninger til hende som efterladt gav hende efter Thomas’ død ikke de livsmuligheder, hun ønskede, og hun måtte derfor skabe sin egen virkelighed, herunder række ud efter ny kærlighed, for at leve bedst muligt midt i sorgen.

Foredraget tager udgangspunkt i forfatterens to bøger og de reaktioner, hun har fået på dem. Det er en anledning til at tage livtag med det, vi alle frygter: at miste en, vi har kær, og samtidig blive mindet om, at vi aldrig må blive bange for at elske, fordi vi er bange for at miste.

Mette Bording Nybo er forfatter til bøgerne Lev stærkt – dø smukt. En fortælling om at turde sige farvel. og Frygt ikke – elsk kun. Om at gribe livet efter et tab.

Kontakt Mette Bording Nybo
Email: mettenyboj@hotmail.com
Tlf.: 22747220