Træernes ukendte liv

Træernes ukendte liv

Kom med ind i skoven, og hør om træernes ukendte liv.

Pris: 149,95 kr.
Køb
Læs mere

Kom med ind i skoven, og hør om træernes ukendte liv.

Vidste du, at træer kan sende underjordiske beskeder? Vidste du, at de tager sig af hinanden? Et træ er mere, end vi tror ...

Lektørudtalelse

Træernes ukendte liv

Kort om bogen:
Udforsk træerne og opdag hvor utroligt meget de faktisk kan. En lækker bog man kan læse selv fra 9 år, eller gå på opdagelse i fra 6 år, sammen med en voksen.

Beskrivelse:
Gennemillustreret fagbog der forklarer træernes komplekse univers for børn. Hovedoverskrifterne er "Hvad er et træ?", "Blomster, frugter og frø", "Træer og andre organismer", "Træers voksesteder" og "Træer og os". Lær fx hvordan træerne hjælper hinanden, hvad de kan bruges til og hvilken rolle de spiller for os mennesker og for dyrene. Bogen favner bredt og dækker mange forskellige træer verden over. Illustrationerne er farverige collager med fotos og grafik.

Vurdering:
En lækker bog som på en nem måde forklarer det fantastiske og utrolige ved træer. Hvert eneste opslag er smukt sat op og meget indbydende at gå i gang med. Når man har læst bogen, bliver en tur i skoven aldrig helt det samme igen, for man får en helt anden respekt for træernes liv. Tekst og illustrationer supplerer hinanden godt. Informationerne præsenteres i fornuftige bidder med tilpas spredning og mængde til at børnelæseren har lyst til at gå på opdagelse i dem.

Andre bøger om samme emne/genre:
Kan du høre træerne snakke? behandler emnet mere teksttungt. Kender du skovens træer? går mere i dybden med seks udvalgte danske løvtræer. Vil du ud og møde træerne, så tag På træjagt i naturen med, heri er også forslag til aktiviteter.

Til bibliotekaren:
Anbefales anskaffet bredt på både PLC og folkebiblioteker. Bogen er elegant og funktionel formidling af et vigtigt emne.

Skrevet af Thomas Elkjær Smedebøl

Træernes ukendte liv
Jen Green
Oversat af: Leif Schack-Nielsen
Illustrator: Claire McElfatrick
1. udgave 2020
Hardback
Aldersgruppe: 6-9 år, 10-12 år
ISBN: 9788762734937
Antal sider: 80
Pris: 149,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 18-05-2020