Jeg overlevede den nazistiske invasion i 1944

Jeg overlevede den nazistiske invasion i 1944

I en jødisk ghetto kæmper Max Rosen og hans søster Zena for at overleve, efter at deres far er blevet ført væk af nazisterne.

Pris: 99,95 kr.
Køb
Læs mere

I en jødisk ghetto kæmper Max Rosen og hans søster Zena for at overleve, efter at deres far er blevet ført væk af nazisterne. Det lykkes Max og Zena at undslippe og flygte ind i en nærliggende skov.

Her møder de en gruppe jødiske modstandsfolk, der tager dem med til en hemmelig lejr dybt inde i skoven. Men snart regner det med bomber omkring dem.

Kan Max og Zena overleve følgerne af den nazistiske invasion?

Serien Jeg overlevede fortæller om ægte historiske begivenheder som en fiktiv fortælling, der lægger sig tæt op af historier fra virkelighedens verden.

Lektørudtalelse, DBC

Jeg overlevede den nazistiske invasion i 1944

Vurdering: 
Medrivende, historiske spændingsbøger, der forener fakta og fiktion. Kapitlerne er overskuelige og bøgerne er letlæste, med læsevenlige, store bogstaver og god plads mellem linjerne.

Skrevet af Signe Rugtved Andersen

Q&A med forfatteren

Hvordan fik du idéen til Jeg overlevede?

Da min søn Dylan var 8 år, havde jeg svært ved at få ham til at læse noget som helst. Jeg spurgte ham, hvordan han ville beskrive den perfekte bog. Han tænkte lidt, og så sagde han, ”Jeg vil have, at det skal være en ægte historie med en masse action og en hovedkarakter, der er et barn ligesom mig.” Så jeg skrev den første Jeg overlevede til Dylan – om Titanics forlis – og han kunne godt lide den! Så hvis jeg forventede, at han skulle blive ved med at læse, var jeg jo nødt til at skrive flere!

Hvorfor er der kun drenge som hovedkarakterer i Jeg overlevede?

Faktisk har tre af Jeg overlevede-bøgerne en pige som hovedkarakter – Mt. St. Helens, Grizzly Attack og min nye Molasses Flood bog. Jeg startede med at have drenge som hovedkarakterer på grund af Dylan og hans ønsker om den perfekte bog (se ovenover), men nu prøver jeg at skifte mellem at have drenge og piger som hovedkarakterer. Faktisk er alle mine karakterer som regel omgivet af folk, de elsker – drenge, piger, mænd, kvinder – og jeg skaber scener, hvor de støtter hinanden, præcis som vi gør i vores egne familier og med vores nære venner.

Hvad er din yndlings Jeg overlevede bog? 

Jeg elsker virkelig dem alle sammen, fordi jeg bruger så meget tid på at skrive dem – nok ca. 2000 timer for hver bog og mange, mange, mange udkast! En bog, der dog betyder noget helt særligt for mig er Jeg overlevede The Joplin Tornado, 2011. Efter tragedien var der mange folk fra Joplin, der skrev til mig og inviterede mig hen for at se, hvor meget skade tornadoen havde forvoldt, og hvordan samfundet var gået sammen for at hjælpe hinanden med at genopbygge deres hjem og liv. Jeg mødte så mange modige og dejlige mennesker i Joplin, og jeg vil altid huske den oplevelse.

Download poster

Her kan du downloade en plakat med Jeg overlevede.  Plakat                                                                                                                           
Jeg overlevede den nazistiske invasion i 1944
Lauren Tarshis
1. udgave 2021
Hardcover
Aldersgruppe: 10-12 år
ISBN: 9788762735057
Pris: 99,95 kr.
Serie: Jeg overlevede
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 16-03-2021