Ewa Klingberg

Ewa Klingberg

Ewa Klingberg er Sveriges feel good-dronning.

Om forfatteren

Ewa Klingberg er oprindelig uddannet lærer, men arbejder nu som forfatter på fuld tid.

Foto: Hans Jonsson

Q&A med forfatteren

Hvordan begyndte dit forfatterskab?
Jeg startede med at skrive noveller og serier til ugepressen. Jeg udgave min første skønlitterære bog, Stenhuggarens dotter, i 2015 hos Historiska Media i Lund.

Hvad inspirerer dig?
Der er mange forskellige ting, der inspirerer mig. Jeg kan godt lide at forske i forskellige arkiver, gå på museer og besøge slotte, borge og kirker. Nye steder og nye mennesker vækker min nysgerrighed. Derudover læser jeg meget, og jeg kan godt lide at se film.

Hvordan er din skriveproces?
Normalt begynder jeg med at tænke på en begivenhed, som jeg vil udforske. Derefter laver jeg de noter, jeg har brug for, for at kunne fortælle min historie og lade mine personer handle. Jeg skriver slutningen som noget af det første, selvom den kan ændre sig under rejsen. Når jeg skriver rå scripts, arbejder jeg meget intensivt. Jeg er normalt to til tre måneder om at lave et første udkast.

Har du en absolut favoritbog?
Konkyliesamlerne af Rosamunde Pilcher er den bog, der har været længst tid i mit hjerte.

Hvad laver du, når du ikke skriver?
Jeg kan godt lide min have, men jeg har absolut ikke grønne fingre. Det, der vokser vildt, er smukt. Og jeg er kendt for at kunne lide kaffe på udvalgte caféer med perfekte kager. Og jeg kan godt lide at bo på slotte, når muligheden opstår. Om sommeren kan jeg køre næsten hvor som helst i min Volvo C70 cabriolet.