Sølvtøj og sød musik

Sølvtøj og sød musik

Paperback

En hjertevarm feel good-roman om livets uventede drejninger og to stærke kvindeskæbner, der mødes på tværs af århundreder.

Pris: 149,95 kr.
Køb
Læs mere

En hjertevarm feel good-roman om livets uventede drejninger og to stærke kvindeskæbner, der mødes på tværs af århundreder. Hvis du elsker hyggelige læseoplevelser, der giver et smil på læben, og holder af Jojo Moyes’ og Jenny Colgans romaner, så tag godt imod Sveriges nye feel good-dronning, Ewa Klingberg. 

Knap er Jeanettes mand lagt i graven efter en ulykke, før hendes svigermor kommer anstigende og kræver at få lov at flytte ind hos hende. Jeanette indvilliger modvilligt og søger tilflugt på loftet, som trænger til en oprydning. Blandt alle de gamle støvede kasser og møbler gør hun et uventet fund, der giver hende indsigt i en gribende skæbne fra 1800-tallet. 

En tidlig morgen i 1874 stikker den unge, selvstændige bondedatter Mathilda af fra sin familie i Stockmakarbyn. Samme dag skulle hun have været giftet bort til en ældre enkemand fra Rogberga – men skæbnen vil, at Mathilda skal gå sine egne veje. 

Sølvtøj og sød musik er andet fritstående bind i den charmerende Huskvarna-serie. Bøgerne i serien følger forskellige karakterer, der alle holder til på den smålandske Huskvarna-egn, og kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser og omtale

 "Jeg elsker, når en forfatter blander fiktion og virkelighed sammen og har sin research i orden." – Bogguiden.dk

 "Blandingen af fortid og nutid fungerer så perfekt, at selv læsere der normalt holder sig væk fra historisk fiktion sandsynligvis vil anse Ewas bøger som meget læsevenlige." – catsbooksandcoffee.com

"Bogen kan helt klart anbefales til dig, der gerne vil læse en romantisk og historisk roman om nye begyndelser med stærke, modne kvinder i hovedrollerne. Jeg glæder mig til flere historier fra Huskvarna." – hyggegeek.com

"Sølvtøj og sød musik er en hjertevarm blanding af kærlighedshistorier, gamle antikviteter og stærke kvinder, der står på egne ben. Jeg elsker det simpelthen." – bogblogger.dk

Q&A med forfatteren

Hvordan begyndte dit forfatterskab?
Jeg startede med at skrive noveller og serier til ugepressen. Jeg udgave min første skønlitterære bog, Stenhuggarens dotter, i 2015 hos Historiska Media i Lund.

Hvad inspirerer dig?
Der er mange forskellige ting, der inspirerer mig. Jeg kan godt lide at forske i forskellige arkiver, gå på museer og besøge slotte, borge og kirker. Nye steder og nye mennesker vækker min nysgerrighed. Derudover læser jeg meget, og jeg kan godt lide at se film.

Hvordan er din skriveproces?
Normalt begynder jeg med at tænke på en begivenhed, som jeg vil udforske. Derefter laver jeg de noter, jeg har brug for, for at kunne fortælle min historie og lade mine personer handle. Jeg skriver slutningen som noget af det første, selvom den kan ændre sig under rejsen. Når jeg skriver rå scripts, arbejder jeg meget intensivt. Jeg er normalt to til tre måneder om at lave et første udkast.

Har du en absolut favoritbog?
Konkyliesamlerne af Rosamunde Pilcher er den bog, der har været længst tid i mit hjerte.

Hvad laver du, når du ikke skriver?
Jeg kan godt lide min have, men jeg har absolut ikke grønne fingre. Det, der vokser vildt, er smukt. Og jeg er kendt for at kunne lide kaffe på udvalgte caféer med perfekte kager. Og jeg kan godt lide at bo på slotte, når muligheden opstår. Om sommeren kan jeg køre næsten hvor som helst i min Volvo C70 cabriolet.

Sølvtøj og sød musik - Paperback
Ewa Klingberg
Oversat af: Rikke Toft Kleemann
2. udgave 2022
Paperback
ISBN: 9788712068969
Antal sider: 366
Pris: 149,95 kr.
Serie: Huskvarna
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 01-03-2022

Forfatter

Ewa Klingberg

Ewa Klingberg

Ewa Klingberg er Sveriges feel good-dronning. Læs mere

Lignende bog