Lisa Jewell

Lisa Jewell

Lisa Jewell (f. 1968) er en engelsk bestsellerforfatter, som skriver psykologiske spændingsromaner med dybde og nærvær. Hendes bøger udkommer i over 25 lande, og hun har solgt millioner af bøger på verdensplan.

Om forfatteren

Lisa Jewell studerede modeillustration og kommunikation på Barnet College og Epsom School of Art & Design, før hun fik job i modebranchen, hvor hun i flere år havde forskellige jobs som pressemedarbejder, receptionist og personlig assistent. Det lå med andre ord ikke i kortene, at Jewell skulle blive bestsellerforfatter. Men da hun en dag blev afskediget fra sit job i et skjortefirma, tog hendes karriere en markant drejning: En god veninde opmuntrede hende til at gøre alvor af forfatterdrømmen og udfordrede hende til at prøve at skrive et par kapitler til en roman. Det udviklede sig til debutromanen Ralphs fest, som blev den bedst sælgende debutroman i Storbritannien i 1999.

Siden debuten har Lisa Jewell skrevet en lang række romaner om familie, venskab og kærlighed, men med Den fremmede gæst fik Jewell i 2016 sit gennembrud som krimiforfatter. Bogen strøg direkte ind på bestsellerlisterne i England, og Jewell har siden slået sit navn fast som en af de største stjerner på Englands krimihimmel med spændingsromanerne Og så var hun væk,Huset i Chelsea og Den usynlige pige, der alle er blevet bestsellere verden over.

Lisa Jewells spændingsromaner tager ofte udgangspunkt i aktuelle temaer, og der er altid garanti for uforudsigelige twists og uventede drejninger. Fælles for Jewells bøger er en usædvanlig dybde i fortællingen og ikke mindst et suverænt nærvær i blikket for de karakterer, hun beskriver.