Min historie

Min historie

En sanse- og erindringsbog

Bogen er komponeret over et udvalg af livsaspekter/nøgleområder, der stimulerer sanser, følelser og erindring.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Min historie er komponeret over et udvalg af livsaspekter/nøgleområder, der ved at stimulere sanser, følelser og erindring har til hensigt at understøtte fortællerens selvfølelse og selvbillede, der netop svækkes ved det hukommelsestab, der følger med Alzheimers sygdom.

Bogen kan både rumme tekst, billeder, mindre genstande og dufte. Under hvert livsaspekt/nøgleområde indgår hjælpespørgsmål til inspiration for fortælleren. Bogen kan således anvendes som et væsentligt værktøj i almen samtale, samvær og relationsarbejde, herunder indgå i målrettet sanse- og reminiscensterapi.

Flere og flere danskere rammes i dag af demens. Ifølge tal fra Nationalt Videnscenter for Demens skønnes ca. 87.000 danskere at være ramt af sygdommen. En prognose fra samme kilde indikerer, at antallet er stigende, og det estimeres, at flere end 100.000 danskere vil være ramt af sygdommen i 2025.

Udvalget af bogens fokusområder og de tilhørende spørgsmål er udarbejdet af Gad i samarbejde med akademisk konsulent Nina Henriksen, som har både personlig og faglig indsigt i målgruppen, og de er blevet kvalificeret af leder af demensplejehjemmet Dagmarsminde May Bjerre Eiby samt post.doc. Marie Kirk fra Psykologisk Institut, der forsker i demensområdet og i reminiscensterapi.

Anmeldelser og omtale

”Bogen har plads til en masse ord, men også billeder, små genstande og dufte, så sanserne også bliver stimuleret. Det er et opslagsværk over et liv, hvor alle sanser bliver aktiveret, og på den måde er det lettere at få minderne frem og samtalen på gled.” – Hjemmet

”Bogen er enkel og let at bruge – enten alene eller i samarbejde med andre (…) kan blive et vigtigt værktøj gennem livet med demenssygdom til styrkelse af selvværd, selvforståelse og trivsel såvel som sociale relationer.” – Alzheimerforeningen  

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Forside                                                
Min historie - En sanse- og erindringsbog

1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712058793
Antal sider: 96
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 25-06-2019

Kig i bogen