Samme sang som sidst | PAPERBACK

Samme sang som sidst | PAPERBACK

Årgang 2022 – Hemmeligheder

Balder ender hele tiden på inspektørens kontor, for han reagerer kraftigt på provokationer, særligt når Sebastian kalder Balders yngre bror for spasser.

Pris: 99,95 kr.
Køb
Læs mere

Balder ender hele tiden på inspektørens kontor, for han reagerer kraftigt på provokationer, særligt når Sebastian kalder Balders yngre bror for spasser. Salomon går i skolens specialklasse, men selvom de to brødre er meget forskellige, deler de alligevel følelsen af ikke at passe ind. De reagerer på hver sin måde, men måske kan de bruge hinandens forskellige erfaringer og lære at gøre tingene på en ny måde?

Årgang 2022 er en serie kortromaner for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en kortroman hver, alle med samme tema, nemlig Hemmeligheder. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed – om den så er stor eller lille.

Anmeldelser og omtale

"særdeles velskrevet … anbefales varmt til litteraturarbejdet i udskolingen" – bogbotten.dk

"her er virkelig kvalitet til arbejdet med litteraturanalyse i udskolingen." – @danskfaglighed

Lektørudtalelse, DBC

Samme sang som sidst

Vurdering:
En række velskrevne hverdagsfortællinger om skoleliv, venner og veninder, kærester, familie og de problemer, der følger med at gå i 9. klasse.

Skrevet af Christine Christensen

Q&A med forfatteren

Conrad Fields: Samme sang som sidst

Balder bliver fremstillet som en meget dynamisk person, hvor læseren oplever ham fra mange forskellige sider. Hvilke tanker gjorde du dig om ham som hovedperson og karakter?

”Jeg synes, at hovedpersoner, som man ikke umiddelbart forelsker sig i, er interessante. Lige som mange rigtige mennesker, gør det ikke noget, hvis man ikke får alle herlighederne serveret med det samme. Sådan en fyr, synes jeg, Balder er. Han er en karakter, som jeg oplever ofte i mit job som skolelærer. En dreng, som umiddelbart er problematisk, men som, jo bedre du lærer ham at kende, giver dig en forståelse for, hvad der er inde bag den hårde skal. Jeg havde en idé om at beskrive roden. The bad guy, som jo selvfølgelig også er the good guy.”

Kragen/skaden bliver et gennemgående element i novellen, og den får næsten en symbolsk betydning for handlingen og Balder. Hvordan fik du den i ide?

”Jeg er fascineret af hvor intelligente disse fugle er. Kragefugle. Krager, ravne, skader, råger. De er i stand til at løse alle mulige svære opgaver, det er hamrende sejt. I mytologien er den en budbringer, der jo som regel varsler enten død eller viden. Jeg er åbenbart draget af dyr for tiden, og jeg synes denne fugl ser vildt cool ud.”

Hvordan var det at skulle skrive en novelle til en novelleserie, hvor temaet lå fast, som her i Årgang 2022?

”Det er en af de fedeste opgaver jeg har fået. For det første er jeg rigtig glad for at være en del at et fællesskab, da det kan være lidt vel ego-agtigt at være forfatter, så det at være en del af en helhed er optur. For det andet fandt jeg det inspirerende at skrive en historie hvor temaet på forhånd var givet. Endelig kan man sige, at det var nyt og sjovt at skrive i det korte format, da mine andre bøger er meget længere. Der er noget meget lækkert over denne lille sag.”

Undervisningsmateriale

Årgang 2022

Årgang 2022 er startskuddet på en ny serie af noveller til de 13-16-årige, hvor fem af tidens markante ungdomsforfattere giver deres bud på historier med udgangspunkt i det samme tema. I Årgang 2022 er temaet HEMMELIGHEDER. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed.

Med afsæt i det fælles tema, vil man kunne arbejde med Årgang 2022 på forskellige måder. Man kan vælge, at hele klassen læser samme titel som i den traditionelle værklæsning. Men det vil også være muligt, at eleverne læser forskellige noveller, og det fælles tema bliver dermed dét, klassen samles omkring.

Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.

Download undervisningsmaterialet her

Samme sang som sidst | PAPERBACK - Årgang 2022 – Hemmeligheder
Conrad Fields
1. udgave 2022
Paperback
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762738737
Antal sider: 88
Pris: 99,95 kr.
Serie: Årgang 2022 – Hemmeligheder
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 28-02-2022

Forfatter

Conrad Fields

Conrad Fields

Conrad Fields er barn af en dansk mor og en amerikansk far og har tidligere instrueret film, arbejdet som tv-producer og stiftet festivalen Copenhagen Shortfilm. Læs mere